fbpx

Социално-емоционално изучаване и детско развитие

Развитие на емоционална интелигентност и социални умения при децата

Настолна семейна игра за емоционално и социално развитие

развитие на когнитивни, житейски и емоционални умения

игра за развитие на емоционална интелигентност, когнитивни и социални умения при децата. играта е базирана на научно-доказаните методики за работа с деца, прилагани в развитите образователни системи.

Карти с емоции + 16 настолни игри за емоционална интелигентност

карти с емоции от FUNtazia

авторски карти с емоции на български И АНГЛИЙСКИ език + 16 НАСТОЛНИ игри за развитие на емоционална интелигентност и ЖИТЕЙСКИ умения.

Мини табла за ежедневна работа в дома и в клас

Комплект образователни табла (материали) за деца в училище и в дома - за развитие на емоционална интелигентност и социални умения, социално-емоционално учене

Първият авторски учебен комплект мини-табла е размер А5 по научно-доказаните методики от 24 различни табла, заедно с безплатни инструкции и методически указания.

Магнитен пъзел
„Дневник на емоциите“ с над 7 игри

Магнитен комплект игра за деца - за развитие на емоционална интелигентност и житейски умения

Пъзел от 36 магнитни фигури за споделяне на емоции и чувства, с безплатни инструкции на български за провеждане на 7 игри за работа вкъщи и в учебна среда.

Информация:

По-надолу в тази страница ще откриете полезни материали и информация за развитие на Емоционалната интелигентност (emotional intelligence) и Социални компетенции при децата и подрастващите.

FUNтазия е първата организация в България, която работи активно над интегрирането на международни програми и методики за развитие на EQ (емоционална интелигентност) и социални умения чрез авторски материали на български език. Материалите и използваните от FUNтазия методи и ресурси са научно-доказани и базирани на международни проучвания и методи за работа с деца, изготвени от специалисти в сферата на образованието и психологията, които се прилагат в развитите държави от години и са дело на изследователските институти към Университетите в Йейл, Станфорд, Бъркли и др. В образователните системи са по-известни като „SEE“ – Social and Emotional Education, както и „SEL“- Social and Emotional Learning (Социално-емоционално изучаване).

Основната мисия на FUNтазия е да подпомогне българските родители и специалисти в тяхната грижа и образование на децата относно развиването на емоционална интелигентност и социални умения, и интеграцията на тези методи и подходи в образователната система у нас.

Понастоящем екипът на FUNтазия е автор на първите авторски материали за работа по развитието на емоционалната интелигентност на децата от България. Партнираме си активно с професионалистите от изследователските центрове и институти за EQ в САЩ и ЕС. Работим в тясна колаборация с педагози, психолози, психиатри и управители на учебни структури в страната с цел провеждане на проучвания, изследвания и широко сътрудничество в работата по развитие на ЕИ при ученици и по-малки деца. Партнираме си с някой от най-големите организации за Емоционална интелигентност в международен план, относно различни програми и активности.

Ако сте преподавател или психолог, който работи с деца от ясли, детски градини и начален курс училища – можете да се свържете с нас, ако проявявате интерес към темата за развиването на EQ (емоционална интелигентност) при децата. Ако сте директор на училище, част от фондации или организации за работа с деца до 4-ти клас – също ще се радваме да осъществим връзка относно EQ тематиката.

Ще ви поканим в нашата работна група за дискусии, обмен на опит и материали по темата, като ще поддържаме връзка относно проектите, които реализираме и авторските материали на български, които изготвяме по различните EQ методики за работа с деца.

При интерес можете да се свържете с нас на обявените телефони и e-mail за обратна връзка тук, или да ни пишете лично съобщение във фейсбук от тук.

Национален Фестивал
„Празнуваме Децата“

Фестивал „Празнуваме Децата“ се организира от доброволци в цялата страна. Включва безплатно-предоставени активности и указания, която се провежда от доброволци от страната – учители, родители, управители на учебни организации, директори, психолози и др.

Целта на Фестивалът е да помогнем на повече деца в развитието на техните социални и емоционални умения и компетенции; да сме в помощ на родителите и учителите относно детското развитие; да подкрепим децата в тяхното здравословно израстване и развиването на индивидуалните им качества и таланти. Научете повече от тук.

FUNtazia предоставя безплатно на организаторите-доброволци авторски информация и ресурси за провеждане на игри, дискусии и активности за провеждането Фестивала. Организаторите-доброволци могат да провеждат Фестивал „Празнуваме Децата“ многократно, по всяко време от годината, когато имат възможност.

Безплатни авторски ресурси
за развитие на социално-емоционални умения

Най-новите статии и ресурси за работа с деца по развитието на техните емоционална интелигентност и социални умения:

  • Всички ресурси
  • EQ - емоционална интелигентност
  • Ресурсен център
  • Ресурси за развитие на емоционална интелигентност
  • Социално и емоционално изучаване