fbpx

POP-UP Фестивал в България

Най-масовото събитие за развитие на емоционални и социални умения в света

POP-UP Festival BULGARIA

Организирайте POP-UP Festival в своя град

 

По-долу в тази страница ще откриете форма за включване като доброволец. Всеки доброволец може да организира празнуване на POP-UP Festival в своя град. Необходимо е най-вече да имате желание, а също така приятно и спокойно помещение (класна стая, учебен кабинет, зала, салон и пр.) за провеждане на фестивални активности. Ние ще ви предоставим нужните за целта материали на български език.

Виж снимки и видео от изминалите фестивали:

Да празнуваме заедно Световния ден на Децата!

Тази година България ще празнува отново Световния ден на Децата, заедно още с над 100 държави от света!

Обединени от мисията да развиваме емоционалната интелигентност на децата, заедно с над 100 участника по света организираме POP-UP Фестивалът – най-масовото международно събитие за EQ за деца, родители, учители и други специалисти, работещи с децата.

Прочетете статия за POP-UP Festival 2019 в „24 часа“ от тук

Къде ще се проведе POP-UP Фестивалът?

Доброволци от страната ще организират заедно фестивала в градовете от България след 20.ноември.2020.
Благодарим им за готовността, усилията и професионализма в мисията повече български деца да получат усмивки, да споделят и разберат по-добре своите необятни емоционални светове!

Благодарим им за това, че заедно ще можем да постигнем нещо полезно и важно!
И вие може да организирате фестивални активности в своя град – кликнете тук и научете как!

 Въпроси и отговори:

POP-UP Festival е международна инициатива на една от първите и най-голямата в света организация „Six Seconds„.

Фестивалните инициативи са игри, дискусии и приятни задачи към децата, които целят да развият детската емоционална интелигентност, да създадат нови приятелства и да редуцират проблеми като детската агресия, авто-агресия и депресия.

POP-UP Festival е част от инициативите по случай Световния ден на децата (ООН) – Фестивалът се провежда в подкрепа на Глобалните цели на ООН по „Програмата за устойчиво развитие“ до 2030г.

FUNтазия е един от 30-те международни партньори за организирането и провеждането на POP-UP Festival по света. Заедно с FUNтазия като ключови партньори в международната инициатива участват и авторитетните организации UNICEFCASEL, Committee for Children, Harper Collins Publishers, SABIS® и др.

Фестивалът е международен празник на семействата с деца по света, който цели да разпространи важната роля на Емоционалната интелигентност (EQ) в детското развитие и израстване. Фестивалът е инициатива, която случваме заедно – в нея можем да се сприятелим, сплотим и да заздравим връзката ни като родители с децата ни.

Освен за семейства, Фестивалът е полезна и важна инициатива за учители и специалисти, работещи с деца.

По време на фестивала децата са обединени от колекция забавни и приятни обучителни активности (игри, дискусии, рисуване, песни, танци), които им помагат да научат повече за емоциите, тяхното осъзнаване, изразяване и регулиране.

Материалите за фестивала са подготвени готови за отпечатване на листи голям формат (А4), на български и английски език.
Ако искате да сте доброволец в организирането – съберете 2 и повече деца в спокойна среда, където няма да сте обезпокоявани. Украсете кътчета в помещението и поставете във всяко кътче по един от материалите (активностите) от програмата на Фестивала.

Фестивалът е празник на Световния ден на Детето (ООН)

Абсолютно всеки!

Какво е нужно да направите?

 • Съберете група деца в зала, салон, в училище, в детски кът, в детската градина, ясла, у дома – някъде, където може да проведете фестивалните инициативи заедно без да бъдете смущавани и обезпокоявани. Можете да поканите и родители и близки на децата;
 • Пишете ни от формата за контакт в тази страница, за да ви изпратим материалите, които сме адаптирали на български език;
 • Проведете фестивалните активности по възможност в периода 22-25 ноември включително. Ако нямате възможност в тези дати – проведете го в друга дата до края на месеца;
 • Направете си снимки и видеа. Можете да ги качите в www.wetransfer.com и да ни ги изпратите на info@funtazia.bg, за да ги споделим и да бъдете вдъхновение за повече хора;
 • Качете снимките и видеата в социалните мрежи Facebook, YouTube, Instagram, Pinterest, Twitter и др. с хаштагове #EQChildrensDay #ПразнувамеДЕЦАТА #GrowTogether #ChildrensDay

Ще сме ви признателни ако постовете в социалните мрежи съдържат http://6sec.org/ucd – линкът до страницата на международния организатор „Six Seconds“ , както и линк до нашия сайт http://funtazia.bg

Няколко идеи, с които може да опитате:

 • Ако желаете може да направите интервюта с участниците след провеждането на активностите.
 • Можете да проведете анкети на тема „Какво научих по време на POP-UP Festival“
 • Можете да се свържете с нас, за да поръчате таблата за EQ за деца, които също да включите в активностите.
 • Свържете се с нас и ако имате постове, материали и информация, които желаете да споделим и разпространим, за да вдъхновим заедно повече хора!

Фестивалът представлява серия от приятни и забавни активности за деца. Всяка активност има за цел да помогне на детето да разпознава, изразява, осъзнава и регулира своите емоции, да е отворено към другите, да покаже съпричастност.

POP-UP Festival е полезен за децата по много начини:

 • помага им да общуват по-добре с другите, да са отворени към другите;
 • да изразяват и регулират своите емоции, за да са по-спокойни, по-уверени и по-колаборативни;
 • да преодолеят различията и травмиращите моменти;
 • да създадат нови приятелства;
 • да усеятат родителската упора и съпричастност;
 • да мислят и осъзнават чувствата и емоциите си, както и тези на другите;
 • да работят заедно, екипно и координирано;
 • да вдъхновяват с идеи и мисли и пр.

Провеждането на Фестивала е ясен пример за всяко дете, че заедно можем да сме обединени от нещо полезно.

Над 100 държави и хиляди доброволци по света от години насам провеждат и разпространяват тази инициатива, напълно вярващи в нейната голяма полезност за децата и родителите по света!

ООН разпозна Фестивалът и международните му инициатора като Action Partner по „Програмата за устойчиво развитие“ до 2030г.

Повече информация и безплатни ресурси на тема Емоционална интелигентност при децата може да откриете тук.

Посредством развиването на емоционалната интелигентност от ранна детска възраст, детето може да придобие:

 • по-голяма отвореност към хората чрез развиване на емпатията;
 • по-добро познаване на собствения емоционален свят и неговите силни и слаби страни;
 • по-лесно възприемане на промените – по-добра адаптивност към изменящата се среда и участие в промяната;
 • по-добър самоконтрол и развиване на важното умение да кажем „не“ на себе си и на други;
 • по-добро разбиране на хората в обкръжението на децата и техните мотивации и очаквания;
 • активен контрол над свръх-амбициите и свръх-очакванията;
 • по-ясна и реалистична самооценка;
 • повече позитивизъм в мисълта за себе си и другите.

FUNтазия е първата организация в България, която работи активно над интегрирането чрез авторски материали на български език на международни програми и методики за EQ (емоционална интелигентност) в българските ясли, детски градини, училища и домакинства.Материалите и използваните от FUNтазия методи са базирани на международни проучвания и методи за работа с деца, изготвени от специалисти в сферата на образованието и психологията, които се прилагат в развитите държави от години и са дело на изследователските институти към Университетите в Йейл, Станфорд, Бъркли и др. Основната мисия на FUNтазия е да подпомогне българските родители и специалисти в тяхната грижа и образование на децата относно развиването на EQ и интеграцията на тези методи и подходи в образователната система у нас.

Полезни връзки:

Организирайте POP-UP Festival във вашия град!

Направете своята регистрация като организатор-доброволец чрез попълване на формуляра по-долу.
Пишете ни в нашата фейсбук страница ако имате въпроси относно желанието ви да бъдете организатор (кликнете тук, за да посетите страницата ни и да ни пишете).
След попълването и изпращането му ние ще се свържем с вас, за да ви предоставим необходимите ресурси и информация за провеждане.

Нашата мисия в България

Уважаеми госпожи и господа,

В международен план развитието на Емоционална интелигентност (EQ) при децата е инвестиция, която множество държави правят от години. Инвестиция в бъдещето, когато тези деца ще бъдат осъзнати възрастни, които имат емоционална стабилност и концентрация върху своя потенциал.

Над 20 години научни изследвания в Европа и САЩ показват красноречиво, че развиването на EQ от ранна детска възраст дава положителни резултати в множество направления:

 • по-висока концентрация и съответно по-добро усвояване на учебния материал;
 • изграждане на лидерски умения в учебната среда. Лидери, които учат на колаборативност, съпричастност и концентрация над важните теми;
 • редуциране на детската агресия и авто-агресия, стреса, депресивните състояния и емоционални травми.

Развитието на EQ при децата дава отлични резултати относно преодоляването на стрес, емоционални травми, проблеми като депресия, агресия и авто-агресия.

Поради тези причини с подкрепата на държавните институции и множество организации в развитите образователни системи от години са интегрирани комплексни методики и ресурси за развитие на EQ при децата.

За съжаление в България по развитието на EQ при децата се заговори много късно.

Нашият екип разработва, разпространява и вече има завършени материали за развитие на EQ, за да е възможно всеки учител и психолог у нас да провежда SEL уроци (Social and Emotional Learning lessons) сред българските деца, така, както се случва от години за техните връстници от чужбина.

Ще бъдем горди и признателни ако подкрепите инициативата POP-UP Festival – Bulgaria!

Фестивалът по света.

От 2018г. организираме POP-UP Festival заедно със семейства, учители и директори в България.

До момента участваха над 20 000 деца от над 30 града в България!

И над 2 500 града, 195 държави, на 25 езика по света

Близо 1млн. участника

от целия свят се включват всяка година!

POP-UP Festival подкрепя Глобалните цели за устойчиво развитие на ООН

Основен международен организатор и спонсор на POP-UP Festival по света: