fbpx

Какво е FUNтазия?

Местенце за всяко Хлапенце

FUNтазия – историята на една мечта

Ние сме Иво и Поли – и малко пораснали, и все още много ДЕЦА.

Водени от безбрежната приказно-родила се любов между нас и вдъхновени от трите си палави, дъхоспиращи, неуморни и любознателни момчета, пожелахме да надникнем в онова малко, огромно, необяснимо и бездумно, спасително и приютяващо, фантазиращо и приказно, сладкодумно и емоционално местенце – бряг на приключенстващите сърца. Това местенце събира всички детски емоции. Някои го наричат „душа“, други „характер“… няма значение – то е невероятно – като всяко дете.

През първите близо 4 години от нашата работа се възхищавахме на този малък ГОЛЯМ детски свят. Изследвахме го. Опитвахме се и не спираме да опитваме с много педагози, психолози и изследователи от България, Европа и САЩ, да го анализираме и разбираме – но точно това му е най-невероятното – винаги ще има нещо ново и уникално при всяко наше посещение.

По-късно разбрахме как да сме част от този детски свят и колко е важно за всяко дете да има някой в него! С внимание, с много грижа, с постоянна заедност и огромна отговорност. Децата го заслужават! Ние го заслужаваме!

FUNтазия е нашата съкровена идея да споделим детството на нашите деца и да сме онази част от него, която ще помогне на нас и на тях да израснем по-силни, по-добри, по-уверени, по-здрави и по-безгрижни.

Децата ни научиха… че техният свят всъщност е много простичък… те само искат всички да се обичат. Толкова лесно – а толкова трудно всъщност. Детското щастие се ражда и живее не заради скъпите играчки, марковите дрехи,  или купищата ненужни вещи, с които ние възрастните сме свикнали да ги обсипваме… а заради чистата любов, с която ги заобикаляме и им даряваме, и вниманието, което им посвещаваме. И те – нашите малки принцове и принцеси – знаят и усещат, че именно “Времето, което си изгубил за твоята роза, я прави толкова важна” и непрекъснато се опитват да ни го напомнят и да ни го покажат.

Това въплътихме във FUNтазия – бляновете си, уроците получени от нашите деца, и цялата си любов – с идеята да им дарим  онова специално време и внимание, от което се нуждаят, за да бъдат щастливи и уверени в себе си.

В началото създадохме FUNтазия като място, където да се срещаме с хлапетата, техните родители и учители, за да опознаем заедно този уникален детски малък ГОЛЯМ свят, където сме рамо до рамо в емоциите, премеждията, решенията и преживяванията… Местенцето – дом на толкова много чувства! Създадохме герой, който да ни помага да сме в детския свят на емоциите заедно. Но ние с вас знаем – героите сме ние – родители, учители, близки. И в детския свят на емоциите се борим с всеки „злодей“ – бил той гняв, страх, срам или друго!

Бързи препратки:


Вашият профил в сайта: