Социално и емоционално изучаване

Развитие на емоционална интелигентност и социални умения при децата

Конференция за Социално и емоционално изучаване

Конференцията ще представи международните подходи, опит, практики и стратегии за интеграция на Социално-емоционалното изучаване (SEL) за деца от предучилищна и училищна възраст.

Конференцията ще срещне лидери в образованието и професионалисти в работата с деца, които работят по развитие на емоционалната интелигентност и социалните компетенции в различни учебни и детски заведения. Целта е обмяна на опит и създаване на среда за професионална колаборация и взаимопомощ по тези важни теми от образованието на децата у нас.

По-долу в тази страница ще откриете полезни материали и информация за развитие на Емоционалната интелигентност (emotional intelligence) при децата и подрастващите.

FUNтазия е първата организация в България, която работи активно над интегрирането на международни програми и методики за EQ (емоционална интелигентност) чрез авторски материали на български език в българските ясли, детски градини, училища и домакинства. Материалите и използваните от FUNтазия методи и ресурси са научно-доказани и базирани на международни проучвания и методи за работа с деца, изготвени от специалисти в сферата на образованието и психологията, които се прилагат в развитите държави от години и са дело на изследователските институти към Университетите в Йейл, Станфорд, Бъркли и др. В образователните системи са по-известни като „SEE“ – Social and Emotional Education. Основната мисия на FUNтазия е да подпомогне българските родители и специалисти в тяхната грижа и образование на децата относно развиването на EQ и интеграцията на тези методи и подходи в образователната система у нас.

Понастоящем екипът на FUNтазия е автор на първите авторски материали за работа по развитието на емоционалната интелигентност на децата от България. Партнираме си активно с професионалистите от изследователските центрове и институти за EQ в САЩ и ЕС. Работим в тясна колаборация с педагози, психолози, психиатри и управители на учебни структури в страната с цел провеждане на проучвания, изследвания и широко сътрудничество в работата по развитие на ЕИ при ученици и по-малки деца. Партнираме си с някой от най-големите организации за EQ в международен план, относно програмите на ООН, SEL, SEE и други програми, свързани с емоционалното и социалното образование на децата.

Ако сте преподавател или психолог, който работи с деца от ясли, детски градини и начален курс училища – можете да се свържете с нас, ако проявявате интерес към темата за развиването на EQ (емоционална интелигентност) при децата. Ако сте директор на училище, част от фондации или организации за работа с деца до 4-ти клас – също ще се радваме да осъществим връзка относно EQ тематиката.

Ще ви поканим в нашата работна група за дискусии, обмен на опит и материали по темата, като ще поддържаме връзка относно проектите, които реализираме и авторските материали на български, които изготвяме по различните EQ методики за работа с деца.

При интерес можете да се свържете с нас на обявените телефони и e-mail за обратна връзка тук, или да ни пишете лично съобщение във фейсбук от тук.

Карти с игри за развитие на емоционална интелигентност

58 авторски карти с емоции и техните обяснения на български език. Комплектът включва и безплатни инструкции за 7 страхотни игри за развитие на Емоционална интелигентност:

Карти за развитие на емоционална интелигентност при децата

Магнитен комплект „Дневник на емоциите“

Пъзел от 12 магнитни фигури, с които децата могат да изразяват и разпознават емоционални състояния, с безплатни инструкции на български за провеждане на 7 игри и 7 дискусионни теми за работа вкъщи и в учебна среда:

Комплект магнитни EQ фигури с игри и дискусии

Табла за развитие на социални и емоционални компетенции

Първият авторски учебен комплект мини-табла е размер А5 по научно-доказаните методики от 24 различни табла, заедно с безплатни инструкции и методически указания.

учебен комплект детски мини-табла за развитие на социално-емоционални умения (емоционална интелигентност)

Статии за Емоционална интелигентност (EQ)

 

Ако желаете да споделите за ваш урок във вашето учебно заведение или ваша практика в работа с деца като психолог или психатър, свързани с развитието на емоционалната интелигентност при децата – пишете ни на info @ funtazia. bg или на Фейсбук чат с нас

Безплатни ресурси

 

Изберете ресурс и кликнете върху него, за да го изтеглите или видите:

Развитие на Емоционална интелигентност по света

Какво споделят хората по света по темите за Емоционалната интелигентност в реално време: