fbpx

Детски карти с емоции

Първите по рода си карти на български език

Комплект детски карти за игра с Емоции + 16 игри

Учебни карти с емоции и 16 игри за училище, детска градина или семейството

Представяме ви първите по рода си детски авторски карти с емоции на български език! Забавен и интересен начин да опознаете света на емоциите заедно – чрез много игри и теми за разговори, които ще получите като част от комплекта!

Картите са разработени след над 7 години изследвания от екипа на FUNтазия, в колаборация с български и международни специалисти в областта на детското развитие и развитието на емоционална интелигентност при деца от ранна възраст. Комплектът, игрите и инструкциите към него, са базирани на над 5 научно-доказани и международно прилагани методи за работа по развитие на емоционални и социални умения при деца и възрастни.

Цена на комплекта:
35 лева*

* В цената е включен ДДС.
Не са включени разходи за доставка.
Карти с емоции за деца, родители, учители
Карти с емоции за деца, родители, учители
Карти с емоции за деца, родители, учители
Карти с емоции за деца, родители, учители
Карти с емоции за деца, родители, учители
Карти с емоции за деца, родители, учители
Карти с емоции за деца, родители, учители
Карти с емоции за деца, родители, учители
Карти с емоции за деца, родители, учители
Карти с емоции за деца, родители, учители
как да научим детето да споделя своите емоции и чувства

Няма нищо лошо и срамно ако детето ни се страхува, гневи, отвратено е или е тъжно. Проблемът идва е ако не го предразположим да ни споделя; ако не коментираме с него чувствата и решенията му. Несподелените емоции са сигурен „симптом“ за бъдещи проблеми. Когато детето ни има изграден навик да ни споделя как се чувства – ние можем да му помагаме да регулира своите емоции, за да не влияят те негативно на неговите/нейните решения.

Научните доказателства сочат, че познаването, регулирането и изразяването на емоциите дават възможност на децата ни да пораснат успешни бъдещи лидери. Поради тази причина развитите образователни системи от десетилетия имат програми за деца и родители относно развитие на житейски умения и емоционална интелигентност. Картите с емоции дават отлични възможности родителите и учителите да работят в тази посока с децата.

Как изглеждат картите

Кликнете върху снимките, за да ги разгледате в големи размери.

Карти с емоции за деца, родители, учители
Карти с емоции за деца, родители, учители
Карти с емоции за деца, родители, учители
Карти с емоции за деца, родители, учители
Карти с емоции за деца, родители, учители
Карти с емоции за деца, родители, учители
Карти с емоции за деца, родители, учители
Карти с емоции за деца, родители, учители

Първият по рода си авторски продукт за развитие на емоционална интелигентност и житейски умения от ранна възраст – достъпен и на български език. Комплектът ще провокира любопитството на малки и големи с 48 илюстрирани карти на емоционалните състояния, които всеки от нас изпитва ежедневно. Чрез него може да имате безценни споделени мигове с Вашето дете всеки ден!

Игри с емоции - за развитие на житейски умения и емоционална интелигентност

Уникални игри, базирани на научно-доказаните и международно прилагани методики за работа по емоционалната интелигентност от ранна детска възраст. Игрите са авторски и се основават на над 5 от най-ефективните методи за социално-емоционално изучаване, дело на международно признати експерти в детското развитие – психолози, педагози и изследователи.

Готови уроци и активности за емоционална интелигентност в клас, училище, детска градина

Стотици преподаватели у нас вече години наред използват комплекта. Игрите с картите провокират интереса и желанието на децата над 3 години да се потопят в света на емоциите – и заедно да ги опознаят, споделят, регулират и изразяват по здравословни начини. Работата по развитие на емоционални и социални умения в клас и детска градина спомага за редуциране на конфликтите, подобряване на мотивацията и успехите и постигането на здравословна и приятелска среда.

Семейни игри за емоционално здраве и емоционална интелигентност

Навиците за споделяне, регулиране и здравословно изразяване на емоциите се възпитават от ранна детска възраст. Те оказват пряко влияние върху физическото и психическото здраве на децата ни до края на техния живот. Множество международни проучвания по линия на образователни SEL (social-emotional learning) програми красноречиво показват, че работата по емоционалната интелигентност на децата им се отплаща с успешна кариера, семейство, здраве и лидерски качества в бъдеще.

Емоционална интелигентност за деца и родители

Картите са създадени в подкрепа на родителите, педагозите и психолозите – за работа с деца в група или индивидуално, в семейна или учебна среда. Те са авторски ресурс на FUNtazia International – международна организация от специалисти  и изследователи в областта на социално-емоционални умения, изготвяща програми, методики и ресурси, популярни сред десетки хиляди семейства на 4 континента. Комплектът карти с емоции бе първият ресурс, който създадохме за българските деца преди години – и развиваме и допълваме до днес, за да бъде той максимално полезен за Вас.

карти с емоции от FUNtazia

Какво не успяхме да включим в комлекта карти с емоции?
Вашите желание и отдаденост – това е най-важният ресурс за развитие на житейски и емоционални компетенции у Вашето дете! Ако създадете здравословния навик да отделяте време за споделяне и съпреживяване с детето – това ще Ви се отблагодари многократно! Този и всички други комплекти и игри за емоционална интелигентност, които създаваме – са вдъхновени от Вас – отдадените родители, учители и специалисти! Благодарим на всички вас, които ежедневно работят за общата благородна мисия – да възпитаме здраво, задружно и успешно ново поколение!

С какво са полезни картите?

Карти с емоции за деца, родители, учители

Регулиране на детските емоциите

Регулирането на емоциите е жизнено важно за доброто здраве на децата. Ако те бъдат научени да регулират емоционалните си състояния, ще могат по-лесно да преодоляват стреса и да вземат по-правилни решения. Ако детето не успява да владее емоциите, то може да получи травми, да има проблеми с общуването, да стане агресивно, хиперактивно и разсеяно, социално-изолирано. Затова е важно да учим децата ни да разпознават, изразяват и регулират чувствата си.

карти за деца на български език

Изграждане на силни връзки

Игрите с картите спомагат за изграждане на необходимата силна връзка с детето. Тя е важна за създаването на по-здравословна среда за детско развитие и за по-силни и успешни личности в бъдеще. Чрез комплекта ще помогнете на детето да споделя по-свободно чувствата си с вас; да различава емоциите; да осъзнае някои важни моменти от своето поведение и това на околните; да ви възприеме като авторитета до него; да се учи да контролира емоциите, вместо те него/нея.

Карти с емоции за деца, родители, учители

16 настолни игри на цената на една!

За игра с приятели, семейство и в учебно заведение. Игрите са базирани на научно-доказани и утвърдени в практиката международни методики за развитие на емоционална интелигентност при деца над 3 години. Методите са дело на най-известните изследователи и психолози в областта на емоционалната интелигентност. Част от тях са разработени от експерти в научните институти по психология в Университетите в Йейл, Оксфорт и Станфорд.

За кого са подходящи картите?

Авторските игри за развитие на емоционална интелигентност и житейски умения са изключително интересни както за децата, така и за възрастните. Не е нужно да носите пионки, зарчета и пр. – нужен Ви е само комплектът, който пристига в удобна еко кутия за съхранение.

детски карти за игра с емоции

Комплектът помага за изучаването на емоциите и възможностите за тяхното регулиране от ранна детска възраст. Всяка емоция поражда различни чувства и децата се учат да разпознават, описват, изразяват, разбират и регулират тези чувства. Очакват ви стотици истински забавни и съкровени часове в игри!

детски карти за игра с емоции

Картите са подходящи за деца над 3 години и за възрастни. Могат да се използват у дома от членовете на семейството, в училище или в детската градина. Могат да бъдат използвани от възрастни в тиймбилдинг инициативи или през друг момент от свободното време.

Основните цели в използването на картите са да развият емоционалната ни интелигентност, съответно да провокират желание за развиване на социални и емоционални умения, да създадат по-добра екипност и по-голяма и емпатия, да насочат вниманието към опознаване на другите и на себе си.

Ако сте родител и желаете да създадете по-дълбока емоционална връзка с вашето дете, да му помогнете да разпознава и регулира чувствата си, да ги споделя на вас и заедно да се справяте с тях – комплектът карти е подходящ ресурс.

Ако сте учител и търсите полезно средство, с което да подобрите учебната среда и микроклимат; да намалите стреса и агресивното поведение; да създадете екипни отношения между децата в класа или групата; да постигнете по-голяма съсредоточеност и толерантност между децата – можете да включите работата с комплекта карти в своите учебни дейности с учениците.

Ако сте психологкартите могат да ви помогнат в изследването на детското поведение и цялостната работа с децата, тъй като те са достатъчно атрактивен и гъвкав инструмент, който лесно може да бъде интегриран във вашата професионална практика.

Ако сте работодател или мениджър на екип, картите могат да са приятна част от екипните активности във вашите тиймбилдинги и тренинги. Чрез различните игри и дискусии ще помогнете на членовете в екипа да се опознаят и да сплотят в своите работа и цели.

Как можете да работите с картите по развитието на емоционална интелигентност при децата?

Карти с емоции за деца, родители, учители
Карти с емоции за деца, родители, учители

Емоционалите състояния и „сигнали“ по научните подходи на Плутчик и Екман

Картите с емоции и илюстрациите към тях са базирани на научните трудове на легендарните експерти д-р Екман и д-р Плутчик – за базовите емоци, интензитет, емоционалните „сигнали“, микро-израженията и класификацията на емоционалните състояния. Основен и изначален елемент от работата по развитие на емоционална интелигентност е разпознаването и описването на емоциите – затова илюстровахме всяка една карта с уникална графика с нашия Безименен герой, който вече е популярен по цял свят.

Международно-утвърдени Social and Emotional Learning подходи

Указанията и въпросникът към картите са възможност на всеки родител и преподавател ежедневно да работи с децата по придобиване и развитие на социални, когнитивни и емоционални умения. В почти всички държави от ЕС и в САЩ, „SEL“ (Social and Emotional Learning) е важна част от образованието на децата от детска градина, през подготвителни групи и начално училищно образование, до средно, гимназиално, колежанско и в последствие управленско ниво (в професионалната кариера на възрастните, които търсят реализация в мениджмънта и управлението на организации). Не случайно в последните доклади от Световния Търговски Форум икономическите лидери трябва да притежават високо ниво на емоционална интелигентност, за да са успешни.

Емоциите са нещо, което всички твърдим, че познаваме, но именно те могат да са причината дори най-умните хора да вземат глупави решения и да допускат грешки. Затова изграждането на социални и емоционални умения трябва да става от ранното детство. Игрите към картите са разработени като част от „SEE“(Social and Emotional Education). Те са базирани на научно-доказани методи за работа, прилагани в Европа и САЩ от над 15 години.

Карти с емоции за деца, родители, учители

Повече за нас

FUNтазия е първата организация, която предлага в България авторски ресурси за развитие на емоционална интелигентност при децата. FUNтазия има многогодишна изследователска дейност и практики в прилагането на научно-доказани методики за развитие на емоционална интелигентност при деца над 3-годишна възраст. Подбраните методики и подходи за работа са международно утвърдени практики, които се прилагат в над 150 държави по света под направлението „SEL“(Social and Emotional Learning) в ясли, детски градини, училища и семейства. Нашата мисия е да запознаем възможно повече семейства, учебни заведения и организации в България с ползите от работата по EQ от ранна детска възраст. У нас тази тема е закъсняла – в чужбина е обект на изследвания, проучвания и приложение от над 20 години.

Ще сме ви благодарни ако споделите своя опит и наблюдения като учител или специалист при работата с нашите авторски ресурси и материали – пишете ни на посочените в нашия сайт контакти! Благодарим ви, че проявявате интерес към една толкова съществена тема, каквато е Емоционалната интелигентност при децата!

Други материали за развитие на ЕИ

Можете да разгледате нашия сайт с безплатни материали за работа по развитие на ЕИ при децата от тук. Също така можете да поръчате комплект авторски табла за работа с децата у дома, в учебно или в специализирано заведение, както и магнитния пъзел „Дневник на емоциите“.