Детски карти с емоции

Първите по рода си карти на български език

Комплект EQ карти за игра с Емоции + 7 игри

Опознаваме и разбираме емоциите с чудни игри и забавни мигове заедно!

Представяме ви първите по рода си детски авторски карти с емоции на български език!
Това е най-забавният и интересен начин да опознаете света на емоциите заедно – чрез много игри и теми за разговори, които ще получите като част от комплекта!

Картите са разработени след над 3 години изследвания от екипа на FUNтазия, в колаборация с български и международни специалисти в областта на детското развитие и развитието на емоционална интелигентност при деца от ранна възраст. Комплектът, игрите и инструкциите към него, са базирани на 5 научно-доказани и международно прилагани методи за работа по опознаване и регулиране на емоционалните състояния и за развитие на емоционални и социални умения при деца и възрастни.

Цена на комплекта:
27 лева*

* В цената е включен ДДС.
Не са включени разходи за доставка.
53 уникални авторски карти за деца на български език, с илюстрации на различни емоции

Първият по рода си авторски продукт, достъпен и на български език, който ще провокира любопитството на малки и големи и ще ви даде възможност да развивате заедно своята емоционална интелигентност по забавни и много приятни начини!

7 игри за емоционална интелигентност при децата на български език

Уникални игри, базирани на научно-признатите методики за работа по емоционалната интелигентност от ранна детска възраст. Игрите са авторски и се основават на 5 от най-популярните методи за развитие на ЕИ в света, дело на международно признати експерти в детското развитие – психолози, педагози и изследователи.

множество възможности за провеждане на уроци за социални и емоционални умения и компетенции с деца над 4 години

Картите се използват за работа с деца в детски градини и учебни заведения. Игрите с картите провокират интереса и желанието на децата над 3 години да се потопят в света на емоциите и заедно да го опознават, както и да търсят начини да регулират различните си емоционални състояния.

С какво са полезни картите?

Регулиране на детските емоциите

Регулирането на емоциите е жизнено важно за доброто здраве на децата. Ако те бъдат научени да регулират емоционалните си състояния, ще могат по-лесно да преодоляват стреса и да вземат по-правилни решения. Ако детето не успява да владее емоциите, то може да получи травми, да има проблеми с общуването, да стане агресивно, хиперактивно и разсеяно, социално-изолирано. Затова е важно да учим децата ни да разпознават, изразяват и регулират чувствата си.

карти за деца на български език

Изграждане на силни връзки

Игрите с картите спомагат за изграждане на необходимата силна връзка с детето. Тя е важна за създаването на по-здравословна среда за детско развитие и за по-силни и успешни личности в бъдеще. Чрез комплекта ще помогнете на детето да споделя по-свободно чувствата си с вас; да различава емоциите; да осъзнае някои важни моменти от своето поведение и това на околните; да ви възприеме като авторитета до него; да се учи да контролира емоциите, вместо те него/нея.

детски карти за игра, за развитие на ЕИ

Хиляди часове със забавни игри

Комплектът включва указания за 7 страхотни игри за семейството или за групата в клас, базирани на научно-доказани и утвърдени в практиката международни методики за развитие на емоционална интелигентност при деца над 3 години. Методите са дело на най-известните изследователи и психолози в областта на емоционалната интелигентност. Част от тях са разработени от експерти в научните институти по психология в Университетите в Йейл, Оксфорт и Станфорд.

За кого са подходящи картите?

карти за развитие на емоционална интелигентност
детски карти за игра с емоции
детски карти за игра с емоции

Картите са подходящи за деца над 3 години и за възрастни. Могат да се използват у дома от членовете на семейството, в училище или в детската градина. Могат да бъдат използвани от възрастни в тиймбилдинг инициативи или през друг момент от свободното време.

Основните цели в използването на картите са да развият емоционалната ни интелигентност, съответно да провокират желание за развиване на социални и емоционални умения, да създадат по-добра екипност и по-голяма и емпатия, да насочат вниманието към опознаване на другите и на себе си.

Ако сте родител и желаете да създадете по-дълбока емоционална връзка с вашето дете, да му помогнете да разпознава и регулира чувствата си, да ги споделя на вас и заедно да се справяте с тях – комплектът карти е подходящ ресурс.

Ако сте учител и търсите полезно средство, с което да подобрите учебната среда и микроклимат; да намалите стреса и агресивното поведение; да създадете екипни отношения между децата в класа или групата; да постигнете по-голяма съсредоточеност и толерантност между децата – можете да включите работата с комплекта карти в своите учебни дейности с учениците.

Ако сте психологкартите могат да ви помогнат в изследването на детското поведение и цялостната работа с децата, тъй като те са достатъчно атрактивен и гъвкав инструмент, който лесно може да бъде интегриран във вашата професионална практика.

Ако сте работодател или мениджър на екип, картите могат да са приятна част от екипните активности във вашите тиймбилдинги и тренинги. Чрез различните игри и дискусии ще помогнете на членовете в екипа да се опознаят и да сплотят в своите работа и цели.

Как можете да работите с картите по развитието на емоционална интелигентност при децата?

Методът RULER

Картите включват „Барометър на емоциите„, с който можете да изучавате емоционалните състояния посредством метода RULER, разпознавайки дали чувствата са приятни или неприятни и дали сме енергични или отпуснати в тях. Чрез инструкциите може да адаптирате работата с картите към ежедневните активности с децата – така ще работите по развитието на тяхната емоционална интелигентност в 5-те направления на методиката (1. разпознаване, 2. разбиране, 3. описване, 4. изразяване, 5. регулиране).

детски карти за игра
карти с емоции

Емоционалите състояния и „сигнали“ по научните подходи на Плуик и Екман

Легендите в изучаването и разбирането на емоциите, д-р Екман и д-р Плуик, са учените, които изначално ни вдъхновиха да изработим комплекта. Илюстрациите и елементите от 53-те карти базирахме на техните научни трудове за видовете емоции, емоционалните „сигнали“, микро-израженията и „емоционалната аритметика“. Основен и изначален елемент от работата по развитие на емоционална интелигентност е разпознаването и описването на емоциите – затова илюстровахме всяка една карта с уникална графика с нашия Безименен герой, който вече е популярен по цял свят.

Международно-утвърдени Social and Emotional Learning подходи

Указанията и въпросникът към картите са възможност на всеки родител и преподавател ежедневно да работи с детето по придобиване на социални и емоционални умения. В почти всички държави от ЕС и в САЩ „SEL“ (Social and Emotional Learning) е важна част от образованието на децата от детска градина, през подготвителни групи и начално училищно образование, до средно, гимназиално, колежанско и в последствие управленско ниво (в професионалната кариера на възрастните, които търсят реализация в мениджмънта и управлението на организации). Не случайно в последните доклади от Световния Търговски Форум икономическите лидери трябва да притежават високо ниво на емоционална интелигентност, за да са успешни след новата технологична революция от 2020г.

Методите на Мишел Борба

Д-р Борба е международно признат експерт в работата с деца по развитие на емоционалната им интелигентност и емпатична акуратност. Множеството й научни трудове, статии и лекции по темите за родителството и емоционалното и социално развитие на децата са обект на практика от множество специалисти по света. „Пътечката“ към картите включва множество задачи и теми за размисъл към децата, техните родители, педагози и психолози. Чрез „Пътечката“ и възможните дискусии по задачите от нея можете да развиете емпатия, толерантност, екипни умения и социална наблюдателност у децата.

карти за емоционална интелигентност

Какви игри можем да играем с картите?

Играйте и учете емоционалните състояния по метода RULER

Част от игрите, които пристигат с комплекта карти, са свързани с изучаване на емоциите и възможностите за тяхното регулиране от ранна детска възраст. Всяка емоция поражда различни чувства и децата се учат да разпознават, описват, изразяват, разбират и регулират тези чувства посредством една от най-добрите методики за развитие на емоционална интелигентност – RULER. Очакват ви стотици истински забавни и съкровени часове в игри!

Преминете заедно всички предизвикателства по „Пътечката“ към комплекта

Авторските игри за развитие на емоционална интелигентност са изключително интересни както за децата, така и за възрастните. Не е нужно да носите пионки, зарчета и други неща, които лесно можете да изгубите – играете само и единствено с картите. „Пътечката“ е игрално поле с 40 предизвикателства в процеса на игрите. Тя помага на участниците да се сближат, да работят заедно в екип и да се замислят на множество важни теми.

Игри за
малки и големи,
в които всички са победители!

Емоциите са нещо, което всички твърдим, че познаваме, но именно те могат да са причината дори най-умните хора да вземат глупави решения и да допускат грешки. Затова изграждането на социални и емоционални умения трябва да става от ранното детство. Игрите към картите са разработени като част от „SEE“(Social and Emotional Education). Те са базирани на научно-доказани методи за работа, прилагани в Европа и САЩ от над 15 години.

Какво включва комплектът?

Всички емоции с авторски илюстрации и кратки разяснения, съчетани в 7 уникални авторски игри за развитие на емоционална интелигентност за малки и големи – без излишни зарчета, пионки и елементи, които лесно може да загубите.

Цена на комплекта: 27 лева с отстъпки при поръчка на повече бройки.

Повече за нас

FUNтазия е първата организация, която предлага в България авторски ресурси за развитие на емоционална интелигентност при децата. FUNтазия има многогодишна изследователска дейност и практики в прилагането на научно-доказани методики за развитие на емоционална интелигентност при деца над 3-годишна възраст. Подбраните методики и подходи за работа са международно утвърдени практики, които се прилагат в над 150 държави по света под направлението „SEL“(Social and Emotional Learning) в ясли, детски градини, училища и семейства. Нашата мисия е да запознаем възможно повече семейства, учебни заведения и организации в България с ползите от работата по EQ от ранна детска възраст. У нас тази тема е закъсняла – в чужбина е обект на изследвания, проучвания и приложение от над 20 години.

Ще сме ви благодарни ако споделите своя опит и наблюдения като учител или специалист при работата с нашите авторски ресурси и материали – пишете ни на посочените в нашия сайт контакти! Благодарим ви, че проявявате интерес към една толкова съществена тема, каквато е Емоционалната интелигентност при децата!

Други материали за развитие на ЕИ

Можете да разгледате нашия сайт с безплатни материали за работа по развитие на ЕИ при децата от тук. Също така можете да поръчате комплект авторски табла за работа с децата у дома, в учебно или в специализирано заведение, както и магнитния пъзел „Дневник на емоциите“.

Партньорство с ООН

FUNтазия е първият партньор от частния сектор в България, който участва с активности в „Програмата за устойчиво глобално развитие“ на ООН до 2030г. Участието ни е свързано с провеждане на събития и национална програма за развитие на емоционална интелигентност при децата от България.
Кликнете тук, за да посетите партньорската страница на FUNтазия.
Партньорството ни се характеризира с реализирането на различни видове активности и ресурси за развитие на емоционална интелигентност при българските деца, заедно с професионалисти от страната. Щастливи сме, че на международно ниво имаме честта да работим с най-добрите изследователи, психолози и педагози. В нашите сайтове ще откриете повече информация по линия на инициативите от Програмата на ООН, във връзка с участието ни като партньр.