fbpx

Чувства-Чудовища?

Игра за емоционална интелигентност

Чувствата са „пухкави“, когато ги опознаем

Мили деца,

Искате ли с помощта на мама и тате да поиграем на една игра, в която ще си представим, че всяко наше чувство е пухкаво малко чудовище?

Ако имате картите с емоции и таблата на FUNтазия – може да ги използвате, за да си помагате с думичките. По-долу ще ви покажем няколко симпатични чудовища, които кръстихме като различни чувства. Ще има и предизвикателства, които трябва да преминете с помощта на родителите си – за да победите в играта!

Да започваме!

Кликни върху всяко от чудовищата, за да го разгледаш и да научиш на кое чувство е кръстено.

А сега! Предизвикателствата към вас, мили деца:

  • Споделете на родителите си кои са любимите ви чудовища и защо? Какво в тях ви харесва най-много?
  • Нарисувайте едно или няколко чудовища, които да кръстите на вашите си собствени чувства. Ако искате – помолете мама и татко да снимат и изпратят вашите рисунки на info@funtazia.bg – и ние ще ги публикуваме в нашия сайт.
  • Ако имате таблата на FUNтазия (вижте ги тук) – споделете къде по Барометъра на емоциите се намира всяко от чудовищата-чувства.
  • Ако имате картите с емоции на FUNтазия (вижте ги тук) – разгледайте червените чудовища, нарисувани върху тях и изберете картите, които описват вашите чувства, когато сте у дома с мама и татко.
  • С мама и татко си разкажете истории, в които някое от чудовищата-чувства се е появило, т.е. почувствали сте се по същия начин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бързи препратки:


Вашият профил в сайта: