fbpx

10 Видеа на тема социално-емоционално изучване и емоционална интелигентност

Лектори в първата Национална Конференция за социално и емоционално изучаване споделят опит и практики

Експерти по темата за социално-емоционално изучаване и емоционална интелигентност при деца

По темата за емоционалната интелигентност и социалните умения събрахме няколко видеа от експерти на първата по рода си Национална Конференция за Социално-емоционално изучване в България, организирана от FUNтазия

Кратък откъс от една от лекциите на Полина Коцева по време на Национална конференция за социално-емоционално изучаване.
Полина Коцева споделя как Социалното и емоционално изучаване (СЕИ) е неделима част от подходите, които трябва да се прилагат в учебната среда, за да я подобрят и да се действа превантивно срещу най-честите проблеми в нея: насилие, тормоз, депресия, зависимости, разсеяност и пр.

Полина Коцева е създател на Funtazia.bg и EQBulgaria.com, и заедно със своя екип създава множество авторски материали за СЕИ по научно-доказаните методики за работа с деца

Откъс от лекцията на Петя Петрова от ЧОУ „Мария Монтесори“ – Добрич по време на Национална конференция за социално-емоционално изучаване (www.SocialEmotionalSkills.eu).

Г-жа Петрова коментира как технологиите влияят на децата относно техните социални компетенции, емоционални състояния и академични прояви.

Откъс от лекцията на Мариела Личкова в Национална конференция за социално-емоционално изучаване.

Петя Петрова е ръководител в ЧОУ „Мария Монтесори“, гр.Добрич с повече от 10 години ръководен опит, като в последните години в областта на образованието. Автор на книга за тревожните разстройства „Другото лице на паниката“.

Дигиталната епоха и децата в нея – Откъс от дискусията на Полина Коцева с Иво Илиев относно Дигиталната ера и влиянието на дигитализацията, интернет комуникациите и технологиите върху децата и тяхното развитие.

Мариела Личкова с практики в Социално-емоционалното изучаване

За това как социално-емоционалното изучаване помага на децата със специални образователни потребности говори Димана Белчева, ресурсен учител в СУ“Димитър Матевски“, гр.Пловдив. Видеото представя кратки откъси от нейната лекция по време на Национална конференция за социално и емоционално изучаване.

Г-жа Белчева сподели с участниците в Националната конференция своя опит и успешни практики в работата по социално и емоционално развитие на деца със СОП.

Димана Белчева сподели практики от работата с екипа си по развитието на социално-емоционалните умения на децата със специални образователни потребности (СОП).

Във видеото виждате кратък откъс от нейната лекция, в който разказва за постиженята при деца със СОП, използвайки магнитния пъзел и бланката „Дневник на емоциите“.

Повече за „Дневник на емоциите“: www.EQBulgaria.com

Откъс от лекцията на Владимир Маринов по темата за агресията и социално-емоционалното изучаване в Национална конференция за социално-емоционално изучаване

Карина Господинова: „Важно е чувствата да се валидират“ – откъс от лекцията в Националната конференция за социално-емоционално изучаване.

Лори е едва 4-ти клас, но имаше смелостта да излезе пред аудиторията професионалисти на Националната конференция за социално-емоционално изучаване, за да сподели своят опит в областта на емоционалната интелигентност и социалните компетенции. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *