-

Ново

Свържете се с нас

Адрес

-

Тел.номер

--

Email адрес

- -


Конференция за родители на деца и юноши.


Експерти в сферата на образованието и психологията споделят опит и практики относно работата по социално и емоционално развитие на деца и юноши.


Подходи за родителска подкрепа към децата


Професионални съвети и конкретни методи към родителите, чрез които те могат да помогнат на децата си в регулирането на емоции като гняв, страх, срам, отвращение, тъга и пр.


Начини за превенция от тревожни разтройства, зависимости и др.


Научните доказателства красноречиво сочат, че когато родителите работят с децата си развитие на техните социално-емоционални умения - децата порастват по-успешни и емоционално стабилни личности.

Защо конференцията е полезна за родителите?

Причините са много - ето три от най-важните:

Вие сте най-важната част от емоционалния свят на Вашето дете!

Конференцията обръща внимание на практики за родителска подкрепа на детето във важни емоционални моменти така, че в крайна сметка то да не се страхува или притеснява от емоциите си, и да не ги потиска, а напротив – да ги използва и приема като нормална част от живота си.Кликнете тук и прочетете още причини да обърнете внимание на темата за социално-емоционалното развитие на Вашето дете

Социалните умения и емоционалната интелигентност са важни през целия живот!

Научните изследвания дават красноречиви резултати за многото ползи от социално-емоционалното развитие от ранна детска възраст (вижте PDF файл с данни). "Вашата емоционална интелигентност е нивото на способността Ви да разбирате себе си, другите хора, какво ви мотивира и как да живеете и работите съвместно." - д-р Хауърд Гарднър, психолог, Харвард. Развиването на социално-емоционални умения започва от изводите за възпитание и образование на децата, и се простира до значението й на работното място, и по-точно - във всички човешки взаимоотношения и усилия.

Разумният родител търси начини за превенция и възпитаване на здравословни навици у детето си.

Мета-анализи от прилагани програми и практики за социално-емоционално детско развитие в образователните системи на развитите страни, красноречиво показва множество ползи за децата, които ще им помагат през целия им живот. Един от важните акценти сред научните доказателства е, че децата, над чието социално-емоционално развитие е работено, в бъдеще стават по-успешни професионалисти, с по-високи доходи и в по-добро здраве, без наркотични и др. зависимости и без арести и конфликти с властите.

За конференциятаНад 4000 български професионалисти в работата с деца и юноши, заедно с над 1 млн. родители у нас, практикуват социално-емоционално изучаване (СЕИ)

Конференцията е подходяща за родители на деца над 3г. възраст, както и за специалисти в сферата на образованието и детското развитие. Националната Конференция вече няколко години събира под един покрив родители, професионалисти, чуждестранни експерти и представители на държавни и общински институции с цел обмен на опит, контакти и практики относно социално-емоционалното развитие на децата в България.
Тази година всички теми от Конференцията са посветени на родителството и социално-емоционалното детско и юношеско развитие в семейна среда. Как ще протече Конференцията тази година:

 • Ще се проведе изцяло онлайн (през платформата Zoom) на датите 4.декември.2021г. и 5.декември.2021г.
 • Всеки от двата дни включва сесии, които общо са над 10 часа (всеки ден от 9:00ч. до 16:00ч.).
 • За да участвате онлайн не е необходима специална подготовка или да инсталирате специален софтуер.
 • 2-дневната програма включва 4 сесии - кликнете тук, за да видите какво включват те.
 • Три от сесиите в програмата ще са дискусии с експерти, а една от сесиите ще бъде интерактивен тренинг с участниците. В дискусиите експерти ще споделят опит и практики в подкрепа на родителите относно социално-емоционалното развитие на техните деца.
 • Заедно с достъпа до 2-дневната програма - всеки участник ще получи допълнителен достъп до уебинари с международни експерти в областта на социално-емоционалното детско развитие.
 • За да участвате - трябва да се регистрирате чрез попълване на формуляра от тук. На посочения от Вас e-mail ще получите информация как да заплатите таксата за участие по банков път, за да получите достъп до дните от Конференцията.

С участието си родителите ще получат от професионалисти с богат практически опит полезна информация по теми като:
 • Регулиране на гневни състояния при деца и тийнейджъри - тормоз и насилие, гневни изблици и др.;
 • Редуциране на емоционалния дистрес от страха и срама на детето и тийнейджъра;
 • Ежедневна работа по превенция относно различни тревожни и други разстройства в детска и юношеска възраст;
 • Начини за родителска интервенция относно пристрастявания и зависимости;
 • Подходи за развитие на социални умения и емоционална интелигентност в семейството от ранна детска възраст;
 • Възпитанието и социално-емоционалните умения;
 • Подкрепа в преодоляването на развод, смяна на среда и др.

... както и множество други важни въпроси, свързани с родителството и детското развитие, които може да видите в програмата на Конференцията

Защо темата за СЕИ е съществено важна за всеки родител?

Последният глобален мета-анализ за позитивното влияне на СЕИ включва 668 различни оценителни проучвания, е проведен от Роджър Вайсберг, управляващ CASEL (www.casel.org). Данните от анализа са красноречиви за успеха на учениците:

+50%

подобрение на постиженията в училище

+38%

увеличение в средния успех в училище

-28%

спад в проявите на агресия и лошо поведение

+63%

развитие на емпатия

Програма на конференцията

Експерти от страната и чужбина споделят опит и практики относно работата по EQ/EI (emotional intelligence) и социалните умения на децата в рамките на 2-дневна конферентна програма онлайн.

Конференцията ще се проведе онлайн чрез платформата Zoom (www.zoom.us) на датите 4-5.декември.2021г. между 9:00-16:00ч. всеки от двата дена.

Лектори

С голямо удоволствие ви представяме професионалистите, които ще споделят своя опит и експертиза по време на конференцията:Регистрация за пълната програма на конференцията

Регистрациите за събитието през 2021г. приключиха! Благодарим за доверието и участието!

Стандартна регистрация


Период: от 15.11.2021г. до 28.11.2021г.
Такса: 60лв. за един участник
Включва достъп до всички събития от програмата (4 сесии + 4 уебинара)

Късна регистрация


Период: от 28.11.2021г. до 3.12.2021г.
Такса: 100лв. за един участник
Включва достъп до всички събития от програмата (4 сесии + 4 уебинара)
Към началото