-

Ново

Свържете се с нас

Адрес

-

Тел.номер

--

Email адрес

- -


Развитието на емоционалната интелигентност при децата


Експерти споделят опит и практики относно работата по EQ/EI (emotional intelligence) с деца от детски градини и начални училища.


Социално-емоционално изучаване в началното и предучилищното образование.


Лидери в образованието споделят практики за интеграция на SEL (social and emotional learning).


Превенция от агресия, зависимости и трудна интеграция на децата.


Как развитието на емоционална интелигетност и социални умения при децата спомагат за учебния климат и изграждат екипни лидери.

За конференцията

Над 500 български професионалисти в работата с деца практикуват Социално-емоционално изучаване (СЕИ)

За разлика от другите държави в ЕС, България все още няма интеграция на социално-емоционално изучаване (т.нар. "SEL", абревиатура от: Social and Emotional Learning) в образователната система. Образованието у нас се фокусира основно върху т.нар. "STEM" изучаването (абревиатура от "Science, Technology, Engineering and Maths" - "Наука, Технологии, Инженерство и Математика") и, за разлика от останалите страни в Европа, се пренебрегва СЕИ.

  • Конференцията ще представи международните подходи, опит, практики и стратегии за интеграция на СЕИ за деца от предучилищна и училищна възраст.
  • Ще имате възможност да научите за приложимите СЕИ подходи, изследвания и методики за работа с деца в детската градина и началното училище.
  • Ще можете да обмените опит и знания с лидери в образованието и специалисти в работата с деца. Ще натрупате ценни контакти, полезни идеи за вашата практика, и актуална информация.

За кого е подходяща Конференцията

Участието в Конференцията ще ви срещне с над 100 професионалиста в работата с деца от страната и чужбина. Тя е полезна за вас, ако сте:

  • Директор на частна или държавна детска градина.
  • Директор на частно или държавно начално училище.
  • Собственик на учебен център и други видове центрове за работа с деца от предучилищна и начална училищна възрастова група.
  • Педагог, работещ с деца в детска градина, предучилищна група или начално училище.
  • Психолог или изследовател в областта на детското емоционално и социално развитие.
  • Специалист, практикуващ работа с деца от предучилищна и начална училищна възрастова група.В развитите държави от Европа и САЩ от години се провеждат множество подобни конференции. Това е първата за България, в която експерти от страната и чужбина ще се срещнат за обмяна на опит и професионална информация относно емоционалното и социално детско развитие в България.

За социално-емоционалното ученеСоциалното и емоционално развитие на децата е една от най-сериозните теми в международните образователни среди. Чрез научно-доказани подходи от десетилетия насам в страните от Западна Европа, САЩ и Русия се прилагат образователни практики и методики за социално и емоционално образоване на децата от ранна възраст.

По този начин децата развиват своята емоционална интелигентност и социални умения, с което учебният климат значително се подобрява: отчитат се спад в агресията и конфликтите, развиват се лидерските качества при децата, постигат се по-добри учебни резултати в груповата и индивидуална работа и пр.

СЕИ програми и инициативи, освен в страните от САЩ преди над 20 години, са интегрирани в образователните системи на страните от цяла Европа, с изключение на България и Румъния.

Докладът от 2018г до ЕК на ЕС( NESSET II, Erasmus+) представя междунаордни изследвания, които включват задълбочен анализ на 13 основни ревюта на проучванията и мета-анализи, както и множество други ревюта, проучвания и изследователски доклади, включително европейски. Той ясно показва, че социалното и емоционално изучаване и развитие имат положително въздействие върху образованието на децата и младите хора, техния цялостен обучителен процес, благополучие и психичното им здраве.

За организаторите

През последните години организацията ни създаде множество авторски материали на български език, които да послужат за Социално-емоционално изучаване (СЕИ) в българските учебни заведения и семейства (повече информация ще откриете на www.EQBulgaria.com). Само през последните 2 години отчетохме, че вече над 500 български професионалисти в работата с деца използват активно тези материали за развитието на емоционалната интелигентност и социалните умения на децата в учебните заведения от страната. Обратната връзка на тези български педагози, директори и психолози, прилагащи СЕИ в своята практика, е изключително позитивна относно положителните ефекти върху детското развитие. На предстоящата конференция поканихме част от тях, заедно с други експерти по темите за детското развитие от България и чужбина. Целта на конференцията е обмяна на контакти, ноу-хау, полезни практики и отговори по каузси между участниците и лекторите.

Кратко видео представяне

Защо темата за СЕИ е съществено важна за всеки професионалист, работещ с деца?

Последният глобален мета-анализ за позитивното влияне на СЕИ включва 668 различни оценителни проучвания, е проведен от Роджър Вайсберг, управляващ CASEL (www.casel.org). Данните от анализа са красноречиви за успеха на учениците:

+50%

подобрение на постиженията в тестове

+38%

увеличение в средния успех на класовете

-28%

спад в проявите на агресия и лошо поведение

+63%

позитивно отношение на децата

Програма на конференцията

Експерти от страната и чужбина споделят опит и практики относно работата по EQ/EI (emotional intelligence) и социалните умения на децата в рамките на целодневна конферентна програма.

Очаквайте пълната програма и информация за всички лектори, които ще участват в събитието.

Лектори

С голямо удоволствие ви представяме професионалистите, които ще споделят своя опит и експертиза по време на конференцията:

Кликнете върху имената на представените лектори, за да научите повече за тях. Ако желаете да заявите участие като лектор, спонсор или медиен партньор на това или следващите издания на конференцията - не се колебайте да ни пишете от тук.

Регистрацията приключи

Абонирайте се за е-мейл известия за нови инициативи и събития:

Можете да се абонирате за получаване на е-мейли от FUNTAZIA KIDS Limited относно нови събития, конференции, ресурси и материали. Записването е безплатно, можете да се отпишете по ваше желание по всяко време. Със своето записване давата съгласието си на посочения от вас е-мейл да получавате търговски и информационни съобщения от FUNTAZIA KIDS LIMITED.

 
Обща цена, която трябва да заплатите след регистрация: 90 лв. за 1 участник

С подкрепата на:

Към началото