Занималня за деца от 6г. до 8г. от Варна

със засилено изучаване на английски

Лятна знималня – Варна – тел. 0885217714

Основна информация за занималнята:

 • Начало на занятията: 03.06. 2019
 • Дневни занимания: от понеделник до петък включително, от 9:00ч до 17:00ч.
 • Максимален брой деца в групата: 10 деца на възраст между 6-8г. включително
 • Цена за седмичен абонамент: 150 лева.
 • Цена за месечен абонамент: 450 лева
 • В цените е включен кетъринг за обяд
 • Децата за групата се одобряват след предварително събеседване с родителя и детето.
 • При заплащане на две месечни абонаментни такси ще получите отстъпка 10 % + подарък – комплект за развитие на емоционална интелигентност за деца
Курс за деца по SEL - социално-емоционални умения и компетенции

Предимства на занималнята:

 • Програма, която съчетава разтоварващи и обучителни активности под формата на игри, интерактивни задачи, групови проекти, обучения по съвременни изпитани методики;
 • Акцент върху изучаване на Английски език по „Директен подход“ – един от най-ефикасните методи за чуждоезиково обучение при деца от ранна възраст;
 • Акцент върху развитието на Емоционална интелигентност, презентационните умения, екипната дейност и управлението на отношенията;
 • Разтоварващи игри, упражнения и занимания, които ще превърнат лятото на детето ви в незабравимо приключение. За целта в програмата сме включили предметите „Арт и творчество“, „Йога“, „Приказни творци“, „Театрално изкуство“ и др. видове активности.

За записвания можете да се свържете с нас на тел. 0885217714 всеки делничен ден от 9:30ч. до 18:30ч.
Също така може да ни пишете на лично съобщение във Facebook Messenger от тук или да ни изпратите е-мейл от тук.

ПОВЕЧЕ ЗА УЧЕБНИТЕ ПРЕДМЕТИ ОТ ПРОГРАМАТА:

За записвания можете да се свържете с нас на тел. 0885217714 всеки делничен ден от 9:30ч. до 18:30ч.
Също така може да ни пишете на лично съобщение във Facebook Messenger от тук или да ни изпратите е-мейл от тук.

Английски език по "Директен подход"

Практикуваме повече от 3 години нашата специална програма от уроци по Английски език за деца по „Директен подход“. Програмата е отличен начин за чуждоезиково обучение, в което децата се забавляват изучавайки езика. Иновативните сугестопедични и директни методики са признати и се практикуват в цял свят. Целта е чрез този тип уроци да насърчим всяко дете да учи езика в игри, песни, кратки истории и разговори. Първоначално децата се учат да формулират думи и кратки изречения. С помощта на песни се учат да запомнят текстове и да ги превеждат. Упражненията за писане и четене се появят на по-напреднал етап. Естественият разговор, захласването в играта и мелодичността на музиката ще използваме като благоприятна атмосфера за научаване на чуждия език.

Предимствата:

 1. интерактивен, интересен за децата, начин на изучаване
 2. международно признат подход за детско чуждоезиково обучение
 3. практически преподавателски опит
 4. методика, съобразена с индивидуалния напредък и знания на всяко от децата

FUNтазия предлага отделно и курсове по Английски за деца от Варна. Повече за тях научете от тук.

Български език и Математика

Заедно с ежедневните упражнения, подготвящи малчуганите, които тепърва, ще бъдат първи и втори клас, за предстоящата учебна година, в тези часове планираме и забавни игри за упражняване на техниките на писане; задачи и групови упражнения за преразказване и четене; интересни, логически задачи и упражнения, с които да работим и обогатяваме математическите познания на децата и да развиваме интереса им в тази област и др.

Предимствата:

 1. адаптиране на различни игри, занимателни задачи, интерактивни упражнения по учебния материал;
 2. групови и индивидуални упражнения за развитие на логическото мислене и креативното разказване;
 3. един приятен и разтоварващ начин на учебна подготовка за децата.

Развиване на емоционална интелигентност и социални умения

FUNтазия е първата организация в България, която работи по авторски материали на български език, базирани на научно-доказаните методики за развитие на емоционална интелигентност и придобиване на социални умения от ранна детска възраст. Информация по темата ще откриете на www.EQBulgaria.com, както и в нашата фейсбук страница.

Посредством развиването на емоционалната интелигентност от ранна детска възраст, детето може да придобие:

 1. по-голяма отвореност към хората чрез развиване на емпатията;
 2. по-добро познаване на собствения емоционален свят и неговите силни и слаби страни;
 3. по-лесно възприемане на промените – по-добра адаптивност към изменящата се среда и участие в промяната;
 4. по-добър самоконтрол и развиване на важното умение да кажем „не“ на себе си и на други;\
 5. по-добро разбиране на хората в обкръжението на децата и техните мотивации и очаквания;
 6. активен контрол над свръх-амбициите и свръх-очакванията;
 7. по-ясна и реалистична самооценка;
 8. повече позитивизъм в мисълта за себе си и другите.

Партнираме си активно с професионалистите от изследователските центрове, организации и институти за Емоционална интелигентност (EQ) в САЩ и ЕС. Работим в тясна колаборация с педагози, психолози, психиатри и управители на учебни структури в страната с цел провеждане на проучвания, изследвания и широко сътрудничество в работата по развитие на ЕИ при ученици и по-малки деца. Партнираме си с някой от най-големите организации за EQ в международен план, относно програми за Social and emotional learning/education и други, свързани с емоционалното и социалното образование на децата.

занималня Варна

Приказни творци

Малчуганите имат възможността, под въздействието на приказния свят, да развихрят своето гениално въображение и фантазия, и да сътворят техни собствени приказни светове. И това се случва наистина. Необходимо е само леко задаване на началото… и тяхната фантазия заработва с пълна пара! Децата се учат да се изразяват – не само с емоции, но и с думи. Възрастните рядко могат да си представят какви чудности могат да се родят от провокативното “Имало едно време” за начало и развихреното, необятно детско въображение… което само търси своето поле за изява.

Предимствата:

 1. Подпомагане на креативността чрез задачи за създаване на разказ или история;
 2. Заедно търсим поуките, положителните и отрицателните постъпки и персонажи;
 3. Учим се да общуваме и творим с думи.

Театрално изкуство

Децата ще  влизат в определените роли, ще се учат да възпроизвеждат реплики на разнообразни персонажи, звучи, движения, мимики, жестове, песни, и пр. Целта на този етап е да провокира изява на талантите и креативността на детския мозък, да ги прави уверени в себе си да се изявяват. Ще правим кратки етюди и сценки, ще се учим как да се държим пред публика, ще тренираме правилния изговор, паметта си, различни видове сценично поведение, и начините да изразим емоциите си разбираемо за околните. Дори без думи.

Предимствата:

 1. Децата се учат да интерпретират и развиват в сцени различните сюжети;
 2. Целим развитие на речта, дикцията, движенията и пресъздаването на сюжетите с всички изразни средства;
 3. Показваме креативност и заедност в работата.

FUNтазия предлага отделно и курсове по театрално изкуство в гр.Варна за деца над 6г. Повече за курсовете може да научите от тук.

Изобразително изкуство и арт занимания

Идеята на това занимание е да запознаем децата с удоволствието от изобразителното изкуство, да обогатят и разширят своята обща култура, НО и да спомогнем да изразят емоциите си  с помощта на различни произведения и разговори, проведени със специалист – педагог.  Тази дисциплина заложихме като разтоварващ, релаксиращ механиъм, в помощ на себеопознаването и себеизраяването.

FUNтазия предлага отделно и арт курсове за деца в гр.Варна. Повече за курсовете може да научите от тук.

Специализирани активности по програма "Силни деца - слабо насилие"

Поредица от игри, подбрани специално за възрастта на децата, с които се извършва наблюдение на реакциите на всяко дете, начините за справяне със задачата, с победата, със загубата и пр. Целта е да се прави системен анализ, който да бъде връщан като обратна връзка към родителите с идеята да се намали агресията и страховете сред подрастващите, да се провокират реакции свързани с екипност, адаптивност, добронамереност и приемане на ситуациите – които изграждат силния характер.

FUNтазия предлага отделно и курс за развитие на социално-емоционални умения за деца в гр.Варна. Повече за курса може да научите от тук.

Презентационни умения

За децата е изключително важно да добиват увереност в това да аргументират позицията си и да споделят мнение. Наравно с това е нужно да осъзнаят, че начинът по който представят своите аргументи – влияе на начинът по който те ще стигта до аудиторията и тя ще взаимодейства с тях. Овладяването на различни средства и умения за аргументирано и въздействащо изразяване пред публика е сред качествата, които определят един човек като успешен. Като Лидер. Затова в програмата заложихме специална дисциплина, която ще се съсредоточи над изграждането на тези специфични ораторски и поведенчески умения у детето за презентиране пред публика.

В тези часове ще работим на три нива на комуникацията:

 • Вербална комуникация – думите и изразните средства, които използваме в представянето на тезата
 • Невербална комуникация – език на тялото, поведенческа регулация,
 • Визуалната комуникация – Основи на Работа с Powerpoint

Децата ще получат по един индивидуален и един групов проект, в който ще имат възможността да се изявят пред публика.

Занятията ще се провеждат в специално оборудван мултимедиен кабинет, където ще могат да се провеждат практически упражнения по всички нива от дисциплината.

Детска йога и уроци на открито

Всеки ден (при добро време) предвиждаме разходки и уроци на открито, забавление и групови игри и проекти, целящи развитието на социално-емоционални умения и работа в екип.

Като част от заниманията сме приготвили на малчуганите спеациално подбрани упражнения от йога практиката, поднесени по забавен и приятен начин, специално адаптирани за деца. Целта е тонизирането на тялото и духа, и укрепване на имунната система.

СЕДМИЧНА ПРОГРАМА НА ЛЯТНА ЗАНИМАЛНЯ FUNТАЗИЯ ВЪВ ВАРНА:

За записвания можете да се свържете с нас на тел. 0885217714 всеки делничен ден от 9:30ч. до 18:30ч.
Също така може да ни пишете на лично съобщение във Facebook Messenger от тук или да ни изпратите е-мейл от тук.

Понеделник:

9:00 – 9:30 – Пристигане, посрещане, сутрешна забавна Йога

9:30 – 10:00 – Закуска

10:00– 10:30 – Свободна игра

10:30 – 11:40 – Изобразително Изкуство –  задача по индивидуален или групов проект, дискусии, обсъждане

11:40 – 12:00 – Свободна игра

12:00 – 12:40 – Обяд

12:40 – 13:40 – Приказни творци –  четене, дискусии, обсъждане, преразказ, анализ.

13:40 – 14:00 – Свободна Игра

14:00 – 14:40  – Английски език

14:40 : 15:00 –  Свободна игра

15:00 – 17:00 – Занимания навън – разходка, урок на открито, игри, танци, песни, EQ упражнения

Вторник

9:00 – 9:30 – Пристигане, посрещане, сутрешна забавна Йога

9:30 – 10:00 – Закуска

10:00– 10:30 – Свободна игра

10:30 – 11:10 – Български език и литература –  упражнения, диктовки

11:10 – 11: 40 – Свободна игра

11: 40 – 12:20 – Математика – упражнения, задачи

12:20 – 13:00 –  Обяд

13:00 – 13:40 – Приказни творци –  четене, дискусии, обсъждане, преразказ, анализ.

13:40 – 14:00 – Свободна Игра

14:00 – 15:00  – Театрална работилничка

15:00 – 17:00 – Занимания навън – разходка, урок на открито, игри, танци, песни, EQ упражнения

Сряда

9:00 – 9:30 – Пристигане, посрещане, сутрешна забавна Йога

9:30 – 10:00 – Закуска

10:00– 10:30 – Свободна игра

10:30 – 11:10 – Български език и литература –  упражнения, диктовки

11:10 – 11:40 – Свободна игра

11: 40 – 12:20 – Математика – упражнения, задачи

12:20 – 13:00 –  Обяд

13:00 – 13:40 – Приказни творци –  четене, дискусии, обсъждане, преразказ, анализ.

13:40 – 14:00 – Свободна Игра

14:00 – 14:40  –  Силни деца – Слабо насилие – упражнения, игри и дискусии по европейска програма за борба с насилието.

14:40 : 15:00 –  Свободна игра

15:00 – 17:00 – Занимания навън – разходка, урок на открито, игри, танци, песни, EQ упражнения

Четвъртък

9:00 – 9:30 – Пристигане, посрещане, сутрешна забавна Йога

9:30 – 10:00 – Закуска

10:00– 10:30 – Свободна игра

10:30 – 11:10 – Български език и литература –  упражнения, диктовки

11:10 – 11:40 – Свободна игра

11:40 – 12:20 – Математика – упражнения, задачи

12:20  – 13:00 – Обяд

13:00 – 13:40 – Приказни творци –  четене, дискусии, обсъждане, преразказ, анализ.

13:40 – 14:00 – Свободна Игра

14:00 – 14:40  –  EQ упражненения и дискусии. (работа с първите български материали за развитие на емоционална интелигентност при деца – авторски материали на FUNтазия)

14:40 : 15:00 –  Свободна игра

15:00 – 17:00 – Занимания навън – разходка, урок на открито, игри, танци, песни, EQ упражнения

Петък

9:00 – 9:30 – Пристигане, посрещане, сутрешна забавна Йога

9:30 – 10:00 – Закуска

10:00– 10:30 – Свободна игра

10:30 – 11:10 – Български език и литература –  упражнения, диктовки

11:10 – 11: 40 – Свободна игра

11: 40 – 12:20 – Математика – упражнения, задачи

12:20 – 13:00 – Обяд

13:00 – 13:40 – EQ упражненения и дискусии. (Работа с първите български материали за развитие на емоционална интелигентност при деца – авторски материали на FUNтазия)

13:40 – 14:00 – Свободна Игра

14:00 – 14:40  –  Презентационни умения

14:40 : 15:00 –  Свободна игра

15:00 – 17:00 – Занимания навън – разходка, урок на открито, игри, танци, песни, EQ упражнения

ПОВЕЧЕ ЗА FUNТАЗИЯ:

За записвания можете да се свържете с нас на тел. 0885217714 всеки делничен ден от 9:30ч. до 18:30ч.
Също така може да ни пишете на лично съобщение във Facebook Messenger от тук или да ни изпратите е-мейл от тук.

FUNтазия си партнира с Международен Комитет на Децата, Изследователски институти и организации за Social and emotional learning в САЩ и Европа. FUNтазия е първият партньор от частния сектор в България, който участва с активности в „Програмата за устойчиво глобално развитие“ на ООН до 2030г. Кликнете тук, за да посетите партньорската страница на FUNтазия в сайта на ООН.

Концепцията за FUNтазия започна с мечта, превърнала се в реалност преди няколко години. Мечта за места, в които децата се чувстват сигурни, опознават света заедно с възрастните и връстниците си, и смело вървят напред по пътя на израстването – като личности, възпитали в себе си толерантност, емпатия, емоционална стабилност и здравословни навици, които да предават на другите.

Днес FUNтазия е идеология, в която участват множество български и чуждестранни професионалисти. Тя е идея, която всеки отговорен родител и професионалист в работата с деца, може да прегърне в нашата обща и важна мисия – да изпълваме малкият ГОЛЯМ свят на всяко дете по пътя на неговото и нашето израстване.

Като родители и професионалисти вярваме, че всяко дете е уникално и притежава неповторима индивидуалност. Именно това е нещото, в което си заслужава да инвестираме време и усилия – в бъдещето, от което имаме нужда – в децата ни.
Благодарим на всички малки и големи FUNтазьори, които вдъхновяват с добрите примери и практики в развитието на социалния и емоционален детски свят!

КОНТАКТИ:

За записвания можете да се свържете с нас на тел. 0885217714 всеки делничен ден от 9:30ч. до 18:30ч.
Също така може да ни пишете на лично съобщение във Facebook Messenger от тук или да ни изпратите е-мейл от тук.