Какво е FUNтазия?

Детски център с две направления:

Кликнете върху снимките, за да ги разгледате:

+90

Малчугани в детските занимални и школи

+170

Родители, които ни се довериха

+6

Всеотдайни преподаватели професионалисти

Принципи на работа:

Един от основните принципи в работата ни е, че:
„Всяко дете е уникално и се нуждае от помощ, за да се развива и приспособява към живота.”
Туре Йонсон

Работа в малки групи

Работим в малки групи деца, с цел индивидуално внимание към всяко от тях. Не се допускат болни дечица.

Полудневни занимания

Занималнята е полудневна – това осигурява на детето ви достатъчно време за общуване, игра, екипна работа и нови знания без излишен стрес! Следобед детето има време да си почине в своя дом и да общува с най-важните за него хора – родителите му. Всеки момент ЗАЕДНО с децата е или безценен или пропуснат.

Развиваме индивидуалност и екипност

Целим да опознаваме децата в процеса на работа. Така следим техните променящите се знания, интереси и необходимости. Приобщаваме ги към екипната работа, целейки да развиваме техните индивидуални качества.

Процес на израстване

FUNтазия не е забавачница или детски кът за игра, а място, където търсим връзката с детето, за да може то да ни се довери и да поемем заедно с него и неговите родители напред по пътя на израстването му. „Първите 7 години“ не е клише, а важен момент от това израстване. Затова не предлагаме услуги като „почасово гледане на деца“.

Комбинираме утвърдени в Европа модели на работа

Не сме Монтесори заведение – не се съсредоточаваме само над тази методика, защото тя има своите предимства, но и недостатъци. Специалистите ни са отворени към всички съвременни методики, защото в практиката с децата сме разбрали, че за различните малчугани „работят“ различни методи.

Обратна връзка

Държим на обратната връзка с родителите и на екипност с тях по отношение на работата с децата. Стремим се да развиваме заедно техните индивидуални качества – в приятелска, уютна среда.

Къде се намира детският център?

Участия във Фестивали

2017 – ФЕСТИВАЛ „Усмихни се, Карин Дом!“

В „Усмихни се, Карин Дом!” – Малките ни Големи Таланти от театралната ни формация и малките каратисти от школата по Карате-До се качиха за първи път на голяма сцена, редом до изпълнители от Държавна Опера Варна, Група P.I.F. и много други артисти, за да покажат своите таланти и умения.
Вижте незабравимите моменти от участието на голямата сцена:

2017 – ФЕСТИВАЛ И БАЗАР „Сръчко“

Във фестивала на „Летен арт базар Сръчко” малките балерини, наред с най-малките театрални артисти на Варна и каратистите ни покориха сърцата на една многобройна и обкръжаваща ги от всички страни публика. Демонстрирайки огромния си талант, впечатлиха с внушителна концентрация и съсредоточаване – неща, които са рядкост за деца между 4 и 7 години в подобни условия.

Концерти и инициативи

2017

ЗАЕДНО проведохме серия от  инициативи , които кръстихме  „СБИРКИ НА FUNтазьорите – там където сме ЗАЕДНО”. Бяха ни нужни само няколко тебешира, кой каквото превозно средство си е избрал, музика и нашето си FUNтазно настроение, за да сътворим безброй детски усмивки, цветни спомени и нетърпение за СЛЕДВАЩАТА СБИРКА. Вълнуващи летни моменти!

2017

Извън множеството медицински и психологически проучвания, които са доказали, че прегръдката е едно най-здравословното и полезно нещо за едно дете, тя е и един от най-топлите моменти за всеки родител или порастнал. Ако днес ние, големите, си позволяваме да измерваме щастието си в притежание на вещи, средства, време и пр., децата съвсем импулсивно и естествено ще го измерят в прегръдки. И дори хомеопатията, медицината, психологията и много други науки да са създали какви ли не лечения и лекарства за всякакви състояния и болести – Прегръдката е онзи универсален лек, който всеки от нас носи и може да даде на всеки ако поиска. Прегръдката е щастие, дори ако сме тъжни. Прегръдката е успокоение, когато сме най-напрегнати. Прегръдката е енергия в онзи чист вид, в който можеш да усетиш, че някой е до теб. Всеки има нужда от прегръдка – особено децата. Когато открихме детски клуб FUNтазия, ние създадохме нашия голям червен усмихнат плюшен приятел, който си няма име, за да може всяко дете да го нарича както то реши. Ние му викаме Безименния Герой. Модерни са интерактивните кукли – може би и той е такава, но когато има кой да го „задвижи“ – не помагат батериите, може да се задвижи само от някой с душа. Безименния Герой има няколко лица, които поставяме отпред на лицето си. Зад гърба си крие всякакви изненади за децата. Неговата роля във FUNтазия е да оживява и общува с децата, които го потърсят. През останалото време той си почива в ъгъла на занималнята – винаги усмихнат и в очакване. Безименния герой, посредством обучител, който го задвижва, общува с децата, за да им разкаже това, което знае за света. Той има големи и меки ръце, с които обожава да прегръща всяко дете, защото е много гушкав. И децата го обожават. Ние смятаме, че БЕЗИМЕННИЯ ГЕРОЙ може да си ТИ или всеки от нас за ВСЯКО ДЕТЕ! Защото децата виждат геройства в най-обикновени неща, които в техния свят и тяхната фантазия са геройски. Във FUNтазия говорим с родителите за това колко е важно да са Героите на своите деца. Защото това е важно! Затова ти пожелаваме – БЪДИ ГЕРОЙ! Подари прегръдка на дете!

2015-2017

През изминалите зимни празници реализирахме кампанията „Писмото до Дядо Коледа” – в което ДЕЦА, пожелаваха от сърце – не за себе си… А за други ДЕЦА… Това беше една кампания, в която разпространихме идеята за ПОДАРЯВАНЕТО на приятелство и МИСЛИ сред децата, отвъд желанието им просто да получат подаръци. Кампания, която ще продължим и развием… Със съмишленици…Вярваме, че имаме много такива!

В кампанията ни за 8-ми март интервюирахме някой от малките ни таланти, които пожелаха всичко, което им идва от сърце на своите мили Майки.

Вижте видеата от кампаниите: