fbpx

Един вдъхновяващ учител - създава среда от вдъхновени и вдъхновяващи ученици!

Вдъхновяващият учител – създава вдъхновени и вдъхновяващи ученици…

Фестивал „Празнуваме децата“ – https://funtazia.bg/festival/ ни изпълва с радост и възхищение всеки ден, докато разглеждаме вашите прекрасни снимки от всякакви точки на страната! Снимки на деца, родители, учители – всички те обединени в общи инициативи, които ги учат да вървят заедно по пътя на Израстването!

Фестивалът се провежда от лидери в българското образование (учители и директори в училища и детски градини), които работят за здравословна, позитивна и подкрепяща учебна среда.

Фестивалните активности дават възможност да се съберат заедно учители, родители и деца в приятелска среда, посредством приятни и забавни игри и задачи за развитие на житейски умения и емоционална интелигентност.

Официален хаштаг: #ПразнувамеДЕЦАТА
Главен организатор: FUNtazia International

Вече няколко месеца, откакто фестивалните активности се случват из страната, имаме огромното щастие и привилегия да разгледаме места, които са създали уют първо в сърцата …след това навсякъде другаде, защото в тях работят ХОРА – с отдадено сърце, професионализъм и любов…Към децата!

И думите не ни стигат да се нарадваме на всичко това – защото това е НАШАТА НАДЕЖДА за едно осъзнато и смислено бъдеще. Всички знаем – че най-ценната инвестиция на едно общество – е тази, която се прави в образованието на децата!

И вие – всички вие – мили участници – ни показвате ежедневно, че напук на целия държавен хаос, който в момента е поставил образованието на децата ни на едно от последните места като приоритет –

инвестицията е от СЪРЦЕТО ВИ… Диктувана от МИСЪЛТА ви за смислено УТРЕ!

Благодарим ви, прекрасни, сърдечни и всеотдайни ХОРА, които мислите за нашите деца – повече от това дали са навреме на училище, детска градина, дали си носят черен или зелен химикал и носят ли си извинителната бележка. Вие мислите за тяхното емоционално здраве и за това – тези деца да пораснат уверени, щастливи и успешни личности… Които ще си спомнят с топлина моментите ви заедно и ще предават Уроците ви за живота – на своите деца…и техните…

Благодарим ви – че днес – ВИЕ създавате СМИСЪЛ ЗА БЪДЕЩЕТО!

Ние искаме да говорим за ВАС! Да показваме Вашия пример на другите, защото ВИЕ ни давате ВЯРА, че ЩЕ НИ БЪДЕ! Защото децата имат нужда от вдъхновение – а вдъхновението не го учим по никой учебник, програма, не държим изпит за него… То просто се случва…или не…. Един вдъхновяващ учител – създава вдъхновени и вдъхновяващи ученици!

ВДЪХвайки им ДУША! – Защото без душа – нищо не става, нали?

Решихме да ви поздравим с едно специално стихотворение, написано от един от вас, един от нас… Организатор на фестивалните активности в град Враца, ДГ „Славейче“. Г-жа Таня Рачева е сътворила приказност – ВДЪХновена от енергията на едно споделено ЗАЕДНО, каквато фестивалът има за цел да носи! Благодарим ти, Таня! Посвещаваме творбата ти на всички ПРИЯТЕЛИ, които заедно творят БЪДЕЩЕ за децата на България!

Приятели

Понякога в сърцето ти е бурно,
както в небето- гърми и вали.
Става ти тъжно,тежко и трудно
пеперуденият страх те обзема, лети.
Отнася те в Нещастното кралство
гневен, сърдит, сам, без мечти,
понякога арогантно с нахалство
затваря след теб всички врати.
Но ти не се заключвай сам, човече
гневът, страхът си с някой сподели
и ще видиш как небето отдалече
те прегръща пак със слънчеви лъчи.
Тогава не забравяй, отключи сърцето
и ключът под пухкав облак остави,
за да може всеки стигнал до небето
пеперуденият страх да сподели.
А после с дъга небесна на лицето
друга силна буря ти ще потушиш
и ще спасиш на някого сърцето
с надежда, вяра пак ще го дариш !
И ще тръгнете напред сплотени
към Щастливо кралство с мечти,
спокойни, заедно, единни, смели
истински приятели добри!

Автор: Таня Рачева, 20.05.2023 г.

Вижте споделени статии за активностите от фестивала тук: Социално-Емоционално изучаване в действие!

И тук: Здравословна учебна среда, как един фестивал обединява деца, родители, учители!

Албум със снимки от активностите: Кликнете на линка, за да ги разгледате: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.3029524787343945&type=3

Фестивалните активности можете да организирате свободно, безплатно след като се регистрирате в сайта https://funtazia.bg/festival/, за да получите своите ресурси, осигурени от FUNтазия.

Фестивалните активности се случват ИЗЦЯЛО И ЕДИНСТВЕНО финансирани, разпространявани и авторски създадени от FUNтазия Интернешънал!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бързи препратки:


Вашият профил в сайта: