fbpx

EQ Cafe Дигиталната епоха

EQ Cafe Дигиталната епоха

Първото в България EQ cafe се случи в гр. Добрич на 06.03.2020 г. с любезното съдействие на ЧОУ „Мария Монтесори“ и международните партньори на FUNтазия – SIX SECONDS.

Момент от активностите, в която участниците работят по групи и изследват наблюдението си и начините, по които вниманието им бива разсейвано и насочвано в друга посока.

Събитието беше ръководено от Полина Коцева, първият и единствен към момента в България сертифициран практик в сферата на Емоционалната Интелигентност и част от международната общност на Network Лидерите в света. Повече информация за това – вижте тук.

В сесиите на EQ cafe-тата дискусиите и свободното изказване на участниците е модел на провеждане на това събитие. Различните активности комбинират в групи различни хора – идеята е преодоляването на бариерите в общуването и да се надгражда затворения тип „изнасяне на лекция по темата“ с възможност всеки да бъде част от лекцията.

EQ cafe e безплатно и достъпно за всички заинтересовани по темата събитие, интерактивен семинар, подходящ за всеки, който се интересува от научаване и практикуване на емоционална интелигентност . Това са проницателни и забавни сесии за хора, проявяващи интерес към емоционалната интелигентност, с цел да се свържат, обменят опит помежду си и да учат заедно.

Темата на първото EQ cafe беше Дигиталната епоха. В няколко забавни сесии от активности изследвахме заедно влиянието на дигиталната среда върху социално-емоционалните ни умения както в бизнеса така и в личен план. Проведохме поредица от екипни занимания за наблюдение над начините, по които биваме разсейвани от дигиталната среда и начините за концентрация в тази така или иначе заобикаляща ни действителност.

На това табло още в началото оставихме някои свои мисли по темата за дигиталното общуване.

Активностите бяха с цел насочване на вниманието към осъзнаване на това как дигитализацията влияе на емоционалните ни реакции и какви са начините да използваме емоционалната интелигентност за създаване и поддържане на хармонични взаимоотношения в заобикалящата ни Технологична епоха.

Благодарим на всички участници в EQ cafe-то. Беше невероятно изпълващо и проницателно да бъдем заедно в тези важни дискусии и всеки да даде своята гледна точка.

Един от най-активните екипи в сесията на EQ cafe за Дигиталната епоха.

Следващото EQ Cafe за 2020 година ще бъде на тема „Несигурност“.

Когато страховете растат имаме склонността да прибягваме до краткосрочни решения.

Все пак, време е за промяна, в мига в който целта ни стане по-ясна. Как Несигурността ни подтиква да действаме? Как да се справим с това? Това ще са основните акценти на следващото ни EQ cafe.

Следете относно информация за регистрация.

Обикновено – EQ café се случват лице в лице, личния контакт и споделените преживявания  винаги са от съществено значение. Но тъй като множество хора по света се намират в затруднена ситуация -SIX SECONDS създадоха това виртуално café за да насърчат практикуването на Емоционална интелигентност и общуването един с друг, връзката ни един с друг…особено във време на Несигурност.

Ако сте училище, компания, дружество и имате желание да организираме това безплатно събитие при вас – моля свържете се с нас на телефон 0885217714, за да обсъдим възможностите за това.

2 COMMENTS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *