fbpx

Защо е важно да развиваме емоционалната интелигентност и социалните умения на децата още от ранна възраст

Интервю с Полина Коцева, по темата за развитието на социални и емоционални умения у децата и предстоящата първа по рода си Национална конференция за Социално-емоционално изучаване

Защо Емоционалната интелигентност и социалните умения са толкова важни още от ранна детска възраст

Интервю на Полина Коцева в телевизия Bulgaria On air по темата

За разлика от другите държави в ЕС, България все още няма интеграция на социално-емоционално изучаване (т.нар. „SEL“, абревиатура от: Social and Emotional Learning) в образователната система. Образованието у нас се фокусира основно върху т.нар. „STEM“ изучаването (абревиатура от „Science, Technology, Engineering and Maths“ – „Наука, Технологии, Инженерство и Математика“) и, за разлика от останалите страни в Европа, се пренебрегва СЕИ.

Социалното и емоционално развитие на децата е една от най-сериозните теми в международните образователни среди. Чрез научно-доказани подходи от десетилетия насам в страните от Западна Европа, САЩ и Русия се прилагат образователни практики и методики за социално и емоционално образоване на децата от ранна възраст.

По този начин децата развиват своята емоционална интелигентност и социални умения, с което учебният климат значително се подобрява: отчитат се спад в агресията и конфликтите, развиват се лидерските качества при децата, постигат се по-добри учебни резултати в груповата и индивидуална работа и пр.

Интервю на Полина Коцева по темата можете да видите във видеото:

Полина Коцева и екипът на FUNтазия организират първата Национална конференция за Социално-Емоционално изучаване в България

Вижте видеото по темата за Националната Конференция за Социално и емоционално изучаване:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *