fbpx

Кръстьо Кассабов: "Не трябва да спираш да бъдеш дете!"

Кръстьо Кассабов на гости на FUNтазия

Само 4 дена откакто сме отворили врати, ние посрещаме гости на драго сърце – малчуганите и техните родители, които идват и си отиват, споделяйки прекрасните си усмивки. Страхотно е наистина!

Кръстьо КассабовВ неделния ден, насред една оживена и цветна театрална работилничка, по пътечката към детското ни центърче идва Той.

Той е тихо-усмихнат, винаги проучващ в детайли обстановката, напомня на агент под прикритие (и сме сигурни, че нощем Е, хех!). И ако можем да използваме мъдростта и FUNтазията на малчуганите ни – ще го определим с техен епитет – АГЕНТ ДЖЕНТЪЛМЕН! Абсолютно и стопроцентово! Или познат като… Кръстьо Кассабов на гости на FUNтазия.

Кръстьо е страхотен приятел, всеотдаен и неуморен в работата си и с хората. Прави от онази тихата благотворителност, за която не говори, не се хвали, просто я прави, в името да направи някой друг по-щастлив… Дори с цената на това пък той да се почувства и малко нещастен. Има бизнес за видеонаблюдение – Kassaba Systems LTD, Но онова, в което влага душата си е едно списание, превърнало се в Библия за всяка бременна и млада майкаСписание „9 месеца“.

И за нас е не просто чест – празник е, че от всички събития из цяла България, в които Кръстьо и екипът му ту са дарители, ту – помощ, подкрепа и съветници за младите родители – Той има време да дойде при нас – във FUNтазия. Понеже е видял, че сме местенце за всяко хлапенце, а той сам си признава, че понякога все още си е 🙂

Кръстьо Касабов и Списание „9 месеца“ отговарят не само на нашите въпроси, но и на откровено детските, зададени специално от FUNтазните ни деца!

 

 • Ти какво хлапенце беше?

Кръстьо Кассабов и екипът на Списание "9 месеца"Кръстьо Касабов (К.К.): Изключително палаво и буйно дете. Родителите и роднините ми ме наричаха Къци – белята.

 • Връщаш ли се често там, в онова детско време? ЗАЩО?

К.К.: Връщам се, разбира се! И всеки път това ми напомня, че не трябва да спираш да бъдеш дете, или поне понякога – да приемаш проблемите с усмивка, да си истински щастлив, когато си със семейството си и да се забавляваш от сърце, без да мислиш за ежедневните проблеми.

 • Щастливи ли са днешните деца? Какво им липсва?

К.К.: Според мен не толкова колкото бяхме ние. Липсва им играта навън и „приятелчетата от махалата”, както се изразяваме ние. Начина на живот на хората и децата в момента е много по-асоциален. Децата живеещи в един и същи вход на даден блок дори не се познават. Имам приятелства от детинство, които съм запазил и до днес.

 • Сподели ни една голяма пакост и една свидна твоя детска мечта

К.К.: Определението голяма пакост ме затруднява, но се сещам за забавна пакост.

Бяхме на екскурзия от училище в град Русе и изсипахме 5 шишета веро в градския фонтан. Целият център стана в пяна и беше много забавно.

 • Знаеш, че ФЪНтазия е нашата мечта, нали? Разкажи ни как ти я видя.

К.К.: ФЪНтазия е един уникален проект, нещо различно, нещо направено с любов, нещо, което прави децата щастливи. ФЪНтазия не е бизнес проект, ФЪНтазия е мисия.

 • В кой курс би се записал ти?

К.К.: Курс по приложни изкуства за развитие на въображението и сръчността.

 • Нашите две FUNтазни деца, Борис и Крум, искат да подложат на бърз тест FUNтазията ти.
  СПОРЕД ТЕБ:

 • селфиКакво е Понгон?
  Кръстьо: Хмм… нямам идея…
  Крум: Да си болничък.
 • Какъв цвят най-често са котките?
  Кръстьо: Сиви?
  Крум и Борис: Зелени.
 • „Две седмици” е мярна единица за..?
  Кръстьо: Почивка на море!
  Борис: Че те обичкам много!
 • Кое е по-голямо даже от „две седмици”?
  Кръстьо: Лятото.
  Борис: Два лева!
 • Коя е Мама Юба?
  Кръстьо: Не знам?
  Крум: Моята мама!

 

 • Искаш ли да ни пожелаеш нещо на тръгване?

К.К.: Пожелавам ви да развиете проекта на национално ниво не само във Варна и да направите повече деца щастливи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бързи препратки:


Вашият профил в сайта: