Какво ще откриете във FUNтазия?

Цветна и уютна среда, в която
се забавляваме и учим ЗАЕДНО

Светът на детската FUNтазия

Къде се намира детският център?

Самият център замислихме така, че да бъде място удобно, спокойно, ефектно и да удовлетворява различните интереси и занимания, които искаме да провеждаме с децата под покрива му.  Цветно, светло и с настроение – искахме да създадем хармонична и жизнерадостна атмосфера, където децата с радост да учат нови неща, да откриват чудностите на живота, да творят, да ФЪНтазират – в топлината на пресъздадения домашен уют.

Как изглежда?

Обзаведохме го изцяло с детски мебели по европейски стандарт GS Sicherhelt за сигурност и EN-716 норма за безопасност, изработени специално за малките светооткриватели според техните нужди.

Специалната настилка  в помещение на занималнята е едновременно и мека, изолираща, възможно най-безопасна и удобна за всякакви танцови и игрови занимания. Тя ни се стори безкрайно тривиална – задължителна, за безопосността на децата но недостатъчна за тяхното FUNтазно изживяване. Затова си направихме небе…И дъга…по целия таван.. А специално осветление радва малчуганите, които се прехласват по гонещи се цветни звездички навсякъде край тях.

Голямото платно, служи за интерактивно прожектиране на интересни и забавни и обучителни програми и анимации. Пред него може да се оформи и прекрасна импровизирана сцена – призоваваща талантите на малчуганите да се развихрят.

Това е специалната ни зала за научни, сугестопедични, математически, творчески, литературни, музикални и всички арт занимания, напълно самостоятелна от помещението за занималня, достатъчно просторна и светла, за изява на всички видове таланти.

Игрите?

Предизвикателство е в морето от игри за деца, играчки и книги, да се изберат такива, които да бъдат подходящи, адекватни, полезни и образователни за тях, като едновременно с това да им носят живо удоволствие.

Когато ние избирахме тази материална база за Детски център „FUNтазия“ – Варна, се ръководехме от някой ценни фактора

  1. Да придават смисъл на нещата –  да насърчават сензорната обработка – тактилност,  акустичност, визуалност, вестибуларност;
  2. Мотивиращи двигателните умения и развиване на фината моторика – конструктори, оцветяване, рисуване, моделиране;
  3. Да осигуряват форма на образование и познание за живота край нас – игри с часовник например, обучителни пъзели, табла за азбуката, думичките и математическите действия;
  4. Стмулиращи въображението – пример с куклите, обличащи се кукли и разиграването на сценки, реквизит за ролеви игри и пр.;
  5. Насърчаващи социално поведение – самостоятелната игра е много важна, но занимания и игри, подпомагащи социалните взаимодействия са чудесни за възпитаване на добра комуникация и детето да израства като пълноценно общуващ  възрастен.

С мисъл за детското развитие

В това отношение Детски център „FUNтазия“ – Варна си партнира с Издателство „ФЮТ“, едно от водещите български издателства, специализирано в издаването на детски книги и помагала във всички области, жанрове, съобразени с всички възрастови групи.

Детската си занималня оборудвахме с книги, играчки, помагала, пособия и обучителни игри, професионално консултирани от г-жа Албена Раленкова от „ФЮТ“, която сподели своят богат опит и с плам и страст ни разведе в света на детската книжка.

Разполагаме с конкретен набор от книги, помагала и ръководства за групови обучения за отделните възрастови групи, а също така и с възможности да поръчате материали за индивидуално обучение на вашето дете директно от Детския център. Възпитателите в центъра имат отлични методически указания за използването на тези материали в обучителните и игрови процеси и занимания на децата.

А какво за Родителите?

Помислихме и за вас, мили родители!

В специално посветен на РОДИТЕЛЯ кът се запознаваме и общуваме. Кътчето за родители е малко, отделено от детската част, но  имаме съвсем безплатен wi fi, и видеонаблюдение, с помощта на които във всеки момент вие може да надникнете дискретно как се справя вашето детенце в часовете ни. По време на курсовете можете да поседнете на мекия диван в родителския кът за глътка тиха отмора и топла напитка.

Имаме  си табло, в което всеки от вас е поканен да остави своята визитка – целта ни е това НАШЕ си местенце – да бъде възможност да се срещнем с нови и готини хора, с които можем да си бъдем не само приятели, но и взаимно полезни.

Но това, което смятаме за най-важно, е че в този кът, всеки от вас ще може да се консултира с преподавателите ни и с нас самите,  за наблюденията ни спрямо детето си. Обратната връзка, която искаме да ви дадем – смятаме за важна за вас, но и за нас, като хора, които държим да вършим работата си отговорно, съвестно и … с онази любов и внимание, които всяко дете заслужава.