Какво е FUNтазия?

Местенце за всяко Хлапенце

FUNтазия – историята на една мечта

Ние сме Иво и Поли – и малко пораснали, и все още много ДЕЦА.

Водени от безбрежната приказно-родила се любов между нас и вдъхновени от двете си палави, дъхоспиращи, неуморни и любознателни момчета, пожелахме да сътворим онова спасително, приютяващо, приказно, сладкодумно, артистично, фантазьорско местенце – бряг на приключенстващите сърца.

FUNтазия е нашата съкровеност, в която мечтаем  да споделим СПОМЕНА за онова отминало детство, от времето на развихрените фантазии, вълшебните приказки, четириглави чудовища, надничащи през прозорците, безконечни игри пред блока и живия смях. Времето, което и до днес пазим като неизчерпаем извор на вдъхновение, въображение, приключенски дух и нестихваща емоция.

Децата ни научиха… че техният свят всъщност е много простичък… те само искат всички да се обичат. Толкова лесно – а толкова трудно всъщност. Детското щастие се ражда и живее не заради скъпите играчки, марковите дрехи,  или купищата ненужни вещи, с които ние възрастните сме свикнали да ги обсипваме… а заради чистата любов, с която ги заобикаляме и им даряваме и вниманието, което им посвещаваме. И те – нашите малки принцове и принцеси знаят и усещат, че именно “Времето, което си изгубил за твоята роза, я прави толкова важна” и непрекъснато се опитват да ни го напомнят и да ни го покажат.

Това въплътихме във FUNтазия – бляновете си, уроците получени от нашите деца, и цялата си любов – с идеята да им дарим  онова специално време и внимание, от което се нуждаят, за да бъдат щастливи и уверени в себе си.

Затова и FUNтазия за много от вас може би е просто детски център, детска градина, занималня… Но за нас това е сакралното Местенце, в което всяко Хлапенце опознава света, развихряйки въображението си, откривайки талантите си, пресъздавайки фантазиите си, пътешествайки във вълшебства и приключения, творейки. Местенцето където всички приказки оживяват, героите общуват с децата, и където децата могат да се превръщат в приказни герои… Местенцето, където сме заедно, рамо до рамо в приключенията, премеждията и преживяванията… Местенцето – дом на днешните им мечти и стремежи, Местенцето-спомен, което кани и вас – порасналите, родителите… да се върнете. В играта, в онова детски-невинно „заедно“, в незабравимото. Може би. С нас.