Shotokan Карате-До

Карате-До за деца от Варна за деца над 5-годишна възраст.

В момента набираме деца над 4 години включително.
За записвания се обадете на тел: 0885 / 21 77 14

Заниманията се провеждат всеки Понеделник и Петък от 17:00 ч. 

Сряда  – група за напреднали – 17:00ч.

Цената на месечния абонамент е 52 лева.

Цената на единично посещение е 9 лева.

Уроци по карате за деца от Варна

Shotokan Karate-Do

Карате-До е път към усъвършенстване и изграждане на личността.

Противно на схващанията на повечето хора, карате не представлява само физически контакт и средство за горене на калории. Основните качества, които придобива всеки трениращ карате, независимо от възрастта си са:

  • Дицсиплинаkarate2
  • Уважение към околните
  • Увереност
  • Качеството да отстояваш себе си във всякакъв момент
  • Овладяване на емоциите
  • Нагласа и начин на мислене, който се прилага изцяло в ежедневието и прави практикуващите карате, много по-успешни в животаkarate5

За децата карате носи още повече ползи.

  • В здравословен план се укрепва имунната им система и опорно-двигателния апарат.
  • Градят се качества като координация, базова физическа култура,  развива възможността им за концентрация, което ги прави по-успешни в училище.
  • Освен това, бойното изкуство благоприятно влияе на личността в аспекта на емоциите – децата са щастливи, жизнени и усмихнати.

В днешно време, когато всички се заседяват пред компютри, телевизори, таблети и т.н. е особено важно за тях да се развива въображението и реалният човешки контакт извън горепосочените. Да се научат, че най-силното им оръжие срещу ежедневните проблеми и училището е въображението и нагласата им към справяне с предизвикателствата.karate3karate4karate1

За преподавателите:

карате уроци за деца варнаВасил Тепеделенев

На 27г. От гр. Варна. На въпроса „Защо обичам да тренирам?“ ще отговоря по следният начин. Спортът ме е изградил като човек, личност, която отстоява себе си. Волята да se справям с всякакви трудности и препятствия, както и никога да не се отказвам. Заедно с всичко това спортът е едно от нещата които правя със сърце и душа! Доставя ми огромно лично удовлетворение. Ползите в здравословен аспект също са много – добре изградена опорно-двигателна система, както и силно развита мускулатура. Нямам никакви здравословни проблеми, както и поддържа младоликия вид, подвижността на тялото и т.н.

Обичам да предавам знанията си на околните и в частност на децата. Във времената където все повече се забелязва липсата на доста ценности и качества у младите хора, карате се явява средството с което тези проблеми биха могли да бъдат избегнати. Трениращите карате деца се учат на уважение, работа в екип, воля, позитивно настроение и т.н. Паралелно с това тренировките за деца са изключително забавни и увлекателни, като доста от физическите качества – ловкост, сила, бързина, и др. Се развиват под формата на игри и други увлекателни занимания за децата. Акцентира се и върху задържането на интереса им към съществената част от тренировките. Също така трениращите карате деца, повишават значително имунитета си, израстват здрави и без проблеми по опорно-двигателната система. Голямо удовлетворение за мен е, когато видя как малките деца постепенно успяват, придобиват нови умения, увереност и постиженията им във всички сфери на живота се увеличават значително … и са щастливи!

Владимир Василев

карате варна уроци за деца На 28г. съм – Роден в гр. Варна. Занимавам се активно със спорт и други физически активности от над 10 години.

Имам 13 годишна практика в шотокан карате. Носител съм на майсторска степен 1-ви дан ( Shodan ), защитена пред Георги Георгиев ( 6-ти дан ), главен инструктор за България от Световната Шотокан Карате Федерация ( WSKF ).

Тренирам във Варненския карате клуб „Будошин“, където съм и помощник инструктор. Понастоящем клубът има над 50 члена.

Целта ми е да покажа колко много ползи носи Карате за практикуващите го. Радвам се, че сега ще мога да тренирам и съвсем малки деца – още от 5-годишни, защото според мен е много важно за тях във всяко едно направление от развитието им.