Арт Школа

Целта ни е да развиваме въображението и чувството за красота на децата, като същевременно те да изпитват радост и въодушевление от процеса на работа, да усвояват основите в изобразителното и приложното изкуство.

В момента набираме деца над 6 годинки за Арт Школата

За записвания, позвънете на телефон 0885217714

Заниманията се провеждат всеки Четвъртък от 18:00 ч. 14469550_1586753904954381_7541472949436320870_n

Цената на месечния абонамент е 30 лева.

Цената с материали, осигурени от екипа на FUNтазия – 42 лева.

Целта ни е да развиваме въображението и чувството за красота на децата, като същевременно те се учат да разпознават, разбират и изразяват своите емоции по креативен и разтоварващ начин в процеса на работа, да усвоява основите в изобразителното и приложното изкуство, но и в уменията за екипна работа по групови проекти. 

За Арт Школата

Творчеството е важна част от развитието на детето и неговите таланти, въображение и увереност. Тази школа е част от цялостната концепция на FUNтазия за работа върху Емоционалната интелигентност на децата. Затова екипът ни се съсредоточи  върху  методиката RULER за развитие на EQ, с авторски материали, като част от арт инициативите за разбиране, изразяване, споделяне на емоционалните състояния и откриване на различни техники за справяне с тях. 

Посредством групови и индивидуални занимания арт школата по приложни изкуства на FUNтазия помага на децата, участващи в нея за:

 • Прилагане на практични техники и похвати от изобразителното и приложното изкуство, чрез които децата да придобият опит и увереност в своя талант.
 • Изява на децата посредством екипни задачи и малки изложби в помещенията на FUNтазия.
 • Инетересни и креативни задачи и занимания с разнообразни материали в часовете – материали за рисуване (моливи, боички и др.), пластилин, моделин, глина, материали за апликации, колажи.
 • Обясняване и прилагане на изобразителните изкуства като начин за изразяване, споделяне на фантазии и въображение, преодоляване на стрес.
 • Изработка на пространствени модели и отделяне на време за запознаване със софтуерни и хардуерни продукти за дигитално изобразително изкуство! 

Занятията се провеждат от екипа на FUNтазия, с малка група от деца на възраст над 6 години (включително).

Необходимо е предварително записване на телефон 0885217714!

 

Въпроси и отговори:

 1.  Подходящо ли е за детето ми?
  Да, стига да има желанието да ТВОРИ, да участва в групов проекти,  да се учи как да общува с останалите, да създава приятелства и да намира начини да изразява и споделя себе си . Съветваме ви, преди да се запишете за часове, да говорите със своето дете дали би искало да е част от детската творческа група.
 2. Какви материали трябва да нося?
  Имате вариант да носите материалите си сами, като екипът ни ще ви подготвя от предходния час какво ще е необходимо за следващия.  Другият вариант е материалите да се осигуряват от екипа на FUNтазия и вие да не се ангажирате с  тях, за което се доплаща допълнително – по 12 лева на дете за месец.
 3. Какви резултати да очаквам?
  Ние вярваме, че всяко дете е личност, и като такава то се развива строго индивидуално. В часовете по изкуства нашата основна задача и мисия е да му помогнем да разбере себе си и емоционалния си свят и да търси и намира различни начини да ги изрази и да се справи с тях, чрез изкуството.  Да открие своята индивидуалност и да му дадем възможности да я изразява. Когато децата изразяват себе си чрез изкуство, те имат възможността да растат по-уверени, развивайки своята креативност и мислене.
 4. Какво ако виждам, че детето ми има талант, но се притеснява да го показва пред други хора?
  Именно затова комбинирахме арт школата с методиката RULER за развитие на емоционалната интелигентност на детето. Защото част от нея включва работа върху начините детето не просто да открие потенциала си, но и да се научи да го изразява и използва по правилен начин. Един от тези начини е чрез изкуство.

Групите на всички курсове и школи във FUNтазия са много малки – около 8 деца в група. Така ние можем да обърнем индивидуално внимание на всяко, да му помогнем да преодолее стреса и притеснението си и да започне да работи в екип, изявявайки се пред своите нови приятели.